Sök flyg

Tips på att hitta billiga flyg

För att hitta billiga flygresor bör man använda ett flygsök som söker igenom alla resebyråer, tex Skyscanner. Vissa biljettpriser går endast att hitta via dessa, går du in på samma sida direkt kan priserna vara högre på samma biljett.
Multi-city
Använd ”Multi-city” för resor med flera destinationer, perfekt för den som vill resa till Bangkok men hem från Singapore.

Vår guide till lägsta pris och bäst flygresa

Normalt sett är det ofta bra att vara ute i god tid vid bokning av flygbiljetter, vissa under sökningar visar dock att det i snitt är billigast pris 2 månader innan avresa. Detta beror dock väldigt mycket på när man ska resa med mera. Det är mindre viktigt att boka i god tid om resan är under en lågsäsong, tex vissa delar av hösten. Då finns det nästan alltid billiga biljetter att hitta. Är det däremot högsäsong, sommar, skollov med mera kan priserna snabbt gå upp i pris.

Titta efter kampanjer

Flygbolagen har ganska ofta kampanjer på flygbiljetter och det är då oftast enklare att hitta de billigaste biljetterna. Dessa kampanjer har de ofta under samma perioder och är normalt runt i Januari och September. Vår erfarenhet visar tydligt att det är enklast att hitta de snabbaste routerna till lägst under dessa perioder.

Biljettyper

Tur och Retur
Detta är den vanligaste biljettypen och är oftast med samma bolag eller allians. Inom samma kontinent, tex Europa blandas ibland lågprisflyg med andra flyg som går att hitta vid tex Skyscanner.
Multi-city
Multi-city sökningar är något som växt mycket på senare år och det är nu mycket enkelt att själv boka dessa flyg. Multi-city kräver inte flera städer utan huvudsaken är att ha en utresa till en stad och hem från en annan. Utöver detta kan man lägga till flyg som tar en mellan städerna eller multipla stopp. Det bästa är oftast att endast boka ut och hemresa och sedan boka de andra biljetterna som enkelbiljetter.

Antal mellanlandningar

Många långresor kräver en mellanlandning men ibland även två. Vid sökning så är det ofta bra att försöka sortera bort de flygresorna med flest stopp och längst restid. Det är oftast värt de extra pengarna som det ibland kan kosta att ha en kortare och bättre flygrutt.

Att välja mellan olika flygbolag

Skillnaden mellan olika flygbolag för längre resor är oftast inte jättestor och därför är det pris, antal mellanlandningar och pris man ska kolla efter. Även komforten på lågprisbolag är oftast lika bra på de längre flygresorna, däremot tar de extra betalat för mat med mera. På kortare flyg inom olika kontinenter är skillnaderna oftast större mellan lågpris och klassiska flygbolag, både i pris och komfort.