Kambodja+Vietnam i mars-april

0
0

Jag ska resa runt ensam i Kambodja och Vietnam i fyra veckor i mars-april.

Jag söker nu efter både tips på saker man inte får missa men också kolla efter om någon annan ska göra samma resa och kanske vill mötas upp? Hör av er!

0
0

Hejsan. Vietnam är ett land med hyfsat stora avstånd mellan de sevärda platserna. I norr finns naturunderverket Halong Bay som inte bör missas. Längre söderut kommer städerna Hue och Hoi An, två väldigt mysiga städer. Nha Trang ligger i mitten av Vietnam utmed kusten, där är det gott om festligheter, bad och strand. Det finns massor med häftiga platser i södra Vietnam, särskilt om man är intresserad av krigshistoria. Saigon är en fantastisk stad med bra underhåll för oändligt konverserande med andra backpackers och lokala invånare. Det finns även ett par öar utanför kusten. Längre in i det bergiga Vietnam finns staden Dalat där det finns gott om trekking-möjligheter med härliga vattenfall och djurliv.

I Kambodja får man absolut inte missa Siem Reap och Angkor Wat(även om jag lyckades med den bedriften). Shianoukville är partyplatsen utmed sydvästra kambodjanska kusten. Utanför Shianoukville ligger ön Koh Rong. Här kan du definitivt ta det lugnt, bada, sola, drinkar på kvällarna med gott sällskap. Koh Rong är verkligen en fantastisk ö. Se till att bada på natten då planktonen(!?) lyser upp under rörelser i vattnet. I Phnom Penh träffar du som vanligt gott om andra resenärer som stöter på varandra i tätbebyggda städer. Här finns något som kallas Dödens fält som alla borde bevittna och få sig en tankeställare när det gäller folkmord och rasism.

Jag skulle tro att både Kambodja och Vietnam erbjuder bra undervattensupplevelser genom snorkling och dykning, men jag är osäker då jag själv inte kollat upp det. Vill du ha mer information om Vietnam och Kambodja så kolla gärna på min blogg(www.jonathanlilja.wordpress.com). Jag hade precis börjat skriva offentligt så förvänta dig inte de bästa förklaringarna. Leta upp inlägg från januari – mars 2013.

0
0

Håller med om ovanstående; Angkor Wat, Phnom Penh och Koh Rong.

Har skrivit om vår resa till Kambodja för två år sedan här:
http://4000mil.se/index.php/bangkok-kambodja/

Angkor Wat är ju ett jättestort område med massor av tempel, varav inte alltid de mest kända är de bästa. Det gäller att ta sig tid och besöka även den mer okända templen längre bort. Ett förslag på ett 3-dagars-upplägg finns här:
http://4000mil.se/index.php/hur-man-gor-templen-i-angkor-wat/

0
0

Hej,

Exakt vilka dagar kommer du att vara bortrest?
Själv hade jag tänkt åka ner i slutet av april till först Kambodja och sen Vietnam 🙂

Visar 3 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.