peru-bolivia-chile

0
0

hej

Vi är 2vuxna och 3 ungdomar som funderar på att backpacka i latinamerika. Vi har funderat på att starta i Peru och inkastaden MP och sen vidare över till Bolivia, saltöknen etc. för att avluta resan i chile.

Vi skulle behöva tips på ”måsten” i länderna och tips att tänka på.

Vilken är bästa staden i peru att starta sin resa från och hur ska man tänka vad gäller höjdsjuka?

Vi har tänkt oss 4veckor i juni. så vi har inte så lång tid på oss och måste begränsa våra upplevelsebehov under denna resa och bara ta det allra ”nödvändigaste”

tacksam för alla tips.

0
0

Hej!

Jag reste Bolivia-Mexico på 3,5 månader och skrev blogg under tiden, du kan säkert hitta en massa tips där http://emeliestravels.com/latin-america/ 

Machu Pichu – ska ni gå inkaleden, kolla så att det finns platser, de brukar vara uppbokade ett halvår i förväg. Men det finns andra sätt att ta sig dit, med mountainbike, tåg eller jeep.

Det är bra att starta i en stad som inte ligger för högt upp, så att man sakta men säkert vänjer sig vid höjden ju högre man kommer.

Kolla vad det är för säsong för saltöknen i Juni. Det är inte alltid är spegelblankt, det beror på när det regnar, men har det regnat för mycket tar sig inte bilarna fram.

Mancora och Huacachina i Peru var mina favoriter, Huacachina är en oas i en öken där man kan åka sandboarding.

Vi åkte till Amazonas i Bolivia, det var hur häftigt som helst! Och billigt, så det borde ni göra.

Men kolla bloggen så kanske du får lite mer tips!

Ha så kul!

Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.