Resrutt Thailand, Laos, Kambodja.

0
0

Nu har jag googlat mig sönder och samman utan att kunna lista ut någon rutt som passar oss så nu vänder jag mig till alla er och ber om hjälp och tips.

Vi är tre stycken som har flygbiljetter bokade till Bangkok den 9:e Januari. Där tänkte vi spendera några dagar. Därifrån var planen att röra oss mot Laos och Luang Prabang. Möjligtvis gör vi ett stopp i Vientiane för att sedan åka vidare till Kambodja (Siem Reap och Phnom Penh). Sedan vill vi tillbaka till Thailand. Där vill vi besöka Koh Phangan, Phuket, Krabi och Phi Phi-öarna. Problemet är att vi vill vara på Koh Phangan typ den 8:e februari för att vara där under full moon party. Någon som har något förslag på hur vi kan lägga upp vår rutt? Hur tar vi oss enklast från Kambodja tillbaka till Thailand? Hoppas ni förstår mitt dilemma och vad jag behöver hjälp med. Tack på förhand!

0
0

Hej!

Vad jag kan se så finns det inte flyg från Phnom Penh eller någon annan flygplats i Kambodja som flyger till Phuket eller Ko Samui. Det känns enklast om ni tar flyget till Bangkok och sedan vidare till Ko Samui. Om ni har gott om tid kan ju åka till phuket först. Jag ser inga andra bra alternativ direkt…

En fördel är att det kvittar nästan var ni hamnar i Kambodja eftersom alla flygplatser har flyg till BKK och från BKK finns det sedan många flyg till både Phuket och Ko Samui. Så pass många att det lär gå och boka sent. Sen är det alltid en risk att boka sent, priset kan gå upp! Speciellt när alla ska åka på full moon party…

Vill ni besöka Koh Phangan eller bara full moon? När vi var där stannade vi på Samui och tog båt över då vi hade svårt att hitta boende på Koh Phangan.

  • Maria Svensson
    Tack för ditt svar! Känns som vår rutt kan bli ganska dyr med alla flyg, bör vi tänka om tror du..?
0
0

Om ni vill besöka dessa platserna så blir det ändå ett par flyg ovs hur ni lägger upp rutten. Beror ju även på var ni flyger hem ifrån, och när? eller om ni ska vidare efter full moon.

Det finns bussar också men jag tror inte att ni vill sitta på dem en hel dag jämfört med att betala 500 kr för ett flyg.

Det finns ofta billiga flyg att hitta i Asien dock är flygen till öarna i Thai lite dyrare, såg att många dagar kostar runt 1000 kr.

Det andra alternativet är att ni åker på till Koh Phangan direkt men om ni ska flyga hem från Bangkok så blir det samma antalet flyg ändå. För 5 veckors resande tycker jag inte att det känns som speciellt många flyg, beroende lite hur ni tar er runt i Kambodja och Laos.

Full mooon Koh Phangan 2017

Full Moon Party datrum 2017
Torsdag 12, Januari
Söndag 12, Februari
Söndag 12, Mars
Tisdag 11, April
Torsdag 11, Maj
Fredag 09, Juni
Måndag 10, Juli
Måndag 07, Augusti
Torsdag 05, September
Fredag 06, Oktober
Fredag 03, November
Söndag 03, December

Visar 2 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.