Venezuela: köra bil, mobil-kontantkort, icke-bad-utflykter från Isla de Margarita, kläder billigt?

Vi ska åka till Venezuela två veckor (några dagar i Mérida och sedan ha bas på Isla de Margarita) i slutet på januari och jag har några frågor. Är det svårt att köra bil (mycket trängsel och massa bilar i bredd) på och runt Isla de Margarita? Vad kostar bilfärja till fastlandet? Att boka bil en vecka ser ut att kosta närmare 2000 hos kända uthyrningsfirmor... Bör man boka det i förväg? Är det bättre att åka taxi/buss? Kan man köpa ett lokalt kontantkort för mobilen och vad kostar det? Hur är det med täckning på Isla de Margarita, de svenska operatörernas roaming-partner (digitel) verkar inte ha täckning där...? Denna operatör, infonet, verkar i alla fall ha täckning: infonet.com.ve/planesytarifas/Movilprepago/… Jag har precis börjat lära mig spanska så jag förstår inte riktigt, kan man köpa ett kontantkort (som utlänning) och vad kostar det? Hur får man ett 0418-nummer? (Nummer som börjar med 04 kostar väldigt lite att ringa via Woize.) Vi tänkte göra kortare (inte till Caracas) utflykter från Isla de Margarita. Vilka städer och "turistiga sevärdheter" (kultur och liknande...) är värda att besöka? Slutligen undrar jag om kläder är billigt (och har någorlunda kvalitet) i Venezuela.. Funderar på om jag ska ta en tom eller en full resväska..? Stort tack för all eventuell hjälp och alla tips!

Hittade själv ytterligare en mobiloperatörer: Digicel.com.ve Digicel verkar ha täckning på Isla de Margarita och även roaming i resten av landet(Mérida?). Utlänningar verkar kunna köpa kontantkortet och det kostar VEB40000 (~=SEK160) enligt latinoportal.de/portal/… Tyvärr var det inte nummer som börjar med 041 som var billiga med Woize utan bara övriga som börjar med 04... Vilken operatör kan det vara?? Kan man köpa detta kort i Mérida? (där operatören bara har roaming..) Finns det bättre alternativ? Tacksam för svar även på mina övriga frågor.. Hur är städerna på fastlandet..Puerto La Cruz/Barcelona? Cumaná? Carúpano? Vilket ställe är minst turistigt att besöka? Är dessa ställen säkra att besöka?

Har varit i Puerto la Cruz och Cumana. Jag kan inte rekommendera något av ställena. Var förvisso bara där i två respektive en dag men jag hann se tillräckligt. Inte på grund av säkerhetsskäl eller dylikt (okej, gillade inte Cumana nattetid). Men de är rätt så tråkiga. Har du möjlighet att åka lite innåt land kan jag rekommendera Caripe, och grottan Cueva del Guacharo. Fast det kan vara värt att kolla upp så att vattennivån inte är för hög så att du kan gå in de 1,2 km som är tillgängligt för turister. I grottan bor omkring 15 000 fåglar (guacharofåglar) och lite annat ;). Bensinen kostade i somras 30 öre/l men det finns inga trafikregler alls, och vad jag såg knappt några destinationshänvisningar heller. Jag var dock inte till Isla de Margaritha som jag kan tänka mig vara betydligt bättre utrustat. Vägarna är väldigt bra för att vara Sydamerika. I alla fall de större vägarna. Buss och taxi är jättebilligt. Men om du ska ta dig till Caripe från Cumana med buss är det bra att höra sig för med locals vilken tid den avgår. I somras avgick den mellan 12-13 (en minibuss). Om du har pengar kan du köpa dig en taxibil. Klarar du dig inte utan mobil i två veckor? :) Internetcaféer är billigt och där finns det oftast även telefonbås. Tyvärr kan jag inte svara på de andra frågorna. /Bea

Rätt trist runt Isla Margarita och kustområdet på fastlandet. Satsa på utfykter och aktiviteter kring Merida och softa enbart på Margarita. Möjligen skulle en tripp till Carupano och vidare till kakaoplantagen runt Rio caribe funka. Ta då snikfärjan från Porlamar (kom i tid, blir full fort) och delad taxi direkt till Carupanu. Tar 4 timmar en väg.

Jag ska också till margarita. Vad finns det för intressanta aktiviteter där? Nåt som man kan göra på stranden typ? Finns det några utflykter som inte är allt för långa? Typ cliffjumping? Andra tips eller varningar?

På stränderna finns det de vanliga beachaktiviterna. Åka bananbåt, jetski etc. Annars finns inte mycket intressant att göra. Trist ö helt enkelt. Ungefär som Kanarieöarna. Men riktigt bra om du vill softa bort en vecka med böcker, ostron och romdrinkar. Nattlivet på de bättre klubbarna ska dock vara bra, mycket engelsmän dock. De som växlar pengar på gatan gör allt för att blåsa dig, annars är det lugnt. Sedan är det omöjligt att plocka ut pengar i uttagsautomaterna så ta med dig mycket kontanter eller stå två-tre timmar i kö varje gång. Om du åker under högsäsong eller kring stora helger så måste du boka färjan till puerto la cruz minst en vecka i förväg. Shoppingen är klart överskattad. Det enda som jag tyckte var riktigt intressant var exklusiv rom, från Venezuela såklart.

Ok, tack för informationen... Några speciella utflykter som rekas runt Merida? (Vi har bara några dagar där och det kan väl bli lite stressigt att göra några längre utflykter... Dagsutflykter blir väl vad vi hinner med...)

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika