Färja från Malaga till Afrika

Någon som känner till hur det är med färjor ifrån Malagaa till Afrika? Vart komer man, finns det något att se och hur det med boende och priser? Kan det vara värt en utflykt över en helg? Ska nämligen bo och skejta i Malaga i vinter och tänkte besöka Afrika när man ändå är där så länge.

Det är väl fortfarande billigast, snabbast, närmast och bäst att ta färjan från Algeciras till Tangier. Mycket fin stad Tangier tycker jag. Och fortsätter du en bit söderut i Marocko finns det hur mycket som helst att upptäcka - fantastiskt land! Det finns dessutom en del båtar från Spanien till städerna Ceutá och Melilla som ligger på den afrikanska kontinenten men tillhör Spanien. "Enklaver" kallas de tyvärr med vårt ruttna europeiska vokabulär. Men de är utan tvekan kolonier (som genast borde återlämnas till Marocko så klart), man bör kalla saker vid deras rätta namn tycker jag. Och man bör därför helst inte besöka dem.

Finns troligen fortfarande båtförbindelse mellan Málaga och Melilla. En gång om dagen eller så, kanske. Däremot mycket tveksamt om det finns förbindelse med Ceuta därifrån. Verkar vara ett mycket intressant land Marocko. Skriver så därför att jag, när jag var där, var alldeles för illa påläst och förberedd. Därför blev den resan inte alls vad den borde ha blivit. Men som tur är så lär man sig av sina misstag, och erfarenheter. Att beskåda de enorma mur- och taggtrådsbefästningar som omgärdar Ceuta är skrämmande.

Jag åkte Gibraltar-ceuta för ett par år sedan, en billig högfarts bilfärga. Borde vara det billigaste iallafall kortaste vägen. Vid gränsen mellan spanska marocko enklaven och marocko finns rätt mycket desperata människor, kan vara läge att passa sig lite där och i Tetuoan.

Åh kul med tips. TAck så mycket. Jag tackar eftersom jag ska resa över med Sören :)

Tackar för tipsen...vidare info?

Jag tog en båt inte långt från Gibraltar, om man kommer från Malaga hållet, till Tangier, väldigt färg glad och hysterisk stad, men mycket turister och kamel säljare! Skulle försöka åka söderut om ni har tid, där det är lite lugnare och mycket att se.

Jag tog en båt inte långt från Gibraltar, om man kommer från Malaga hållet, till Tangier, väldigt färg glad och hysterisk stad, men mycket turister och kamel säljare! Skulle försöka åka söderut om ni har tid, där det är lite lugnare och mycket att se. Men finns mycket information längs hela kusten. Va liten när jag åkte dit, kommer mest ihåg kackerlackor i cous-cousen och att pappa skoja och skulle sälja mamma mot 2 kameler när någon hade ringt polisen, kanske en snäll turist!

Hej, Visst går det dagliga färjor från Malaga till Melilla, men ett annat alternativ är att flyga från Malagas flygplats. Det är världens kortaste reguljära flyglinje. Landningsbanan i Melilla är spaniens kortaste och ibland kanar planet av så det blir en kort men spännande flygtur. Sen kan man givetvis åka ner till Algeciras (det går bussar) och ta någon av snabbfärjorna till Tanger i Marocko eller till den spanska exklaven Ceuta. Allra snabbast är det att åka snabbfärjan från Tarifa till Tanger, där är sundet bara 14 km brett och överfarten tar bara 35 minuter. Tanger och Melilla är klart sevärda, Ceuta är däremot inte mycket mer än en genomfartshamn till Afrika.

Jag åkte mellan Algeciras och Tanger. När du kliver av båten kommer du mötas av en storm med människor som vill guida dig runt i staden. Först hade vi tänkt gå runt utan guide men de gick oss verkligen på nerverna när alla sprang efter oss hela tiden så till slut betalde vi en guide och det var väl investerade pengar. Vet inte om vi hade tur med guidvalet eller så är alla så bra för han visade runt oss till en massa underbara marknader och platser som vi aldrig hade hittat på egen hand i myllret av gator och gränder. Väl värt ett besök över en helg men se upp för ficktjuvar som på alla andra platser i världen!

Anders >> Maste du göra allt till politik? Tjena Sören o Malin! (och alla andra som vill till Marocko) Jag kan börja med att gratulera er till ett bra val, självklart ska man aka till Marocko när man är i Spanien under en hel vinter.. Fragan är om ni inte ska tänka om innan ni bestämmer er för att bara aka en helg.. Jag har gjort bade och.. Kan mycket varmt rekomendera de södra delarna och Tangier lite sadär ljummet.. Läs min resedagbok för lite inspiration; resedagboken.se/… Lycka till och tveka inte att höra av er om ni har nagra fragor.. Bevakar aldrig nagon trad, de blir nämligen sa mycket skitmail i inboxen da.. :) Timo

Nä ursäkta Timo, på semestern ska man ju bara ha det roligt och inte tänka alls. Hej och hå till Kuba och Nordkorea och Burma, vadå politik??? Eller är kanske enbart de frågor viktiga som mest tas upp i svensk media, ska vi begränsa oss till dem tycker du?

Ceuta och Mellila är så vitt jag kommerihåg inte kolonier utan kvarlevor från reconquestan. Dvs de borde ha samma status som Jämtland och Skåne har i Sverige eller de europeiska delarna av Turkiet. Att jämföra Spanien med Kuba och Nordkoorea ?? Väx upp Anders.