bila i australien

jag och två kompisar ska åka ner till sydney i december. då har vi tänkt att vi ska hyra en husbil i ca två veckor. vi har antingen tänkt att åka sydney-melbourne eller sydney-brisbane. vilken rutt kan ni rekommendera? vart finns det mest att se och göra? har någon något bra tips på en bra uthyrningsfirma i australien? tack på förhand!

Ska ni se resten av Australien också eller bara det ni namner? På båda de strackorna missar ni det basta i Australien. Vagen mellan Sydney och Brisbane ar helt okej, det finns många små trevliga platser och mer kanda som Gold Coast och Byron Bay, men det ar ju bast norr om Brisbane. Sydney-Melbourne ar inget speciellt. Canberra ar det enda jag kan tanka på. Det ar mycket battre att kora Melbourne-Adelaide. Jag korde Perth-Esperance-Perth-Broome och det var riktigt haftigt, men det ar också 650 mil. Kolla erbjudanden hos de olika uthyrningsforetagen. De kan ha kampanjer och dylikt. Ena gången hyrde jag hos Budget och andra gången Europcar, tror jag. Men det finns billigare lokala foretag. Fordelen med de stora ar att man kan hamta bilen i en stad och lamna den i en annan. Lycka till! Marie

Det beror lite på vad ni ska göra på eran resa. Om ni vill sola och bada, och även kanske gå ut några gånger så skulle jag rekommendera att ni åker längs östkusten. eftersom ni bara ska vara där i 2 veckor så kan det bli lite kort om tid. Men trevliga ställen på östkusten är Byron Bay, Surfers Paradise, Noosa. Jag tycker inte Brisbane var någon specielt rolig stad. Om ni har tid så ta en tur till Rainbow Beach och gör en tur ut till Fraser island.

Mer om Oceanien

Upplevelser

Äventyrsresor

Utforska Australien
Är du redo att se stora delar av Australien på 28 dagar? Resan tar dig från Melbourne till Ayers Rock och Cairns.
$4759
Australiens östkust
Östkusten har enorma möjligheter för äventyr. Testa snorkling, dykning eller bara insup atmosfären.
$2549
Nya Zeelands sydö
Vill du uppleva varierande landskap och miljöer under 16 dagar? Åk med här, det blir ett äventyr.
$1879
Det bästa av NZ
Med start i Auckland på nordön reser vi söderut och utforskar hela sydön på 21 dagar.
$2671

Artiklar om att resa