bästa partystäder

Vilka är era favortistäder när det gäller att parta. Min lista just nu utan någon speciell ordning: Miami NY (det var ett tag sen men vi hade kul) Bangkok Barcelona

ayia napa

reykjavik måste stå med också, utan tvekan

Rio de Janiero är ju inte helt fel.

Det här med partystad är ju lite odefinerat. Vill man ha glassiga/grymma ställen eller ett sjöslag?? NY,Nice,Miami O.S.V e ju bra att partaja i men man måste ju veta vart man skall, går ju inte bara att flanera runt och hitta grymma ställen. Är man ute efter ställen där hela "stan" är som en enda partykarneval så lägger jag mina kort på: Danmark: Aalborg Lokken och så klart Tyskland: Bochum (Tyskland är för övrigt jävligt underskattat partyland)

Beror på vad du menar med partystad, men jag röstar lätt på valfri större stad i Afrika och Latinamerika. Absolut inga regler och röj hela natten. I Europa & Nordamerika är det för mycket regler, inträde, förbud mot vissa droger, rökförbud ibland, förbjudet köra bil påverkad (till nästa fest/klubb), ofta inofficiell dresscode, vanligen kraftigt ålderssegregerat, för många tillgjorda människor som inte vågar ha kul på riktigt osv osv. Asien är den särklassigt sämsta kontinenten för fest, nästan bara turister som festar rejält, rätt hämmade locals generellt. Men du bor ju i Bangkok så du är väl lokalpatriotisk antar jag, DTBKK. Eller så har du aldrig festat rejält i Afrika eller Latinamerika, nästan absurt rösta på Bangkok om du hade gjort det.

Prag!!! :)

David, Glömde Reykjavik. Bra drag. Anders: Har varit för lite och kort i Afrika, men hade några roliga festkvällar i Mombasa. Avslppnat och alla välkomna. Bra drag Santos, Brasilien och Bogota, Colombia, men fick aldrig den rätta aha-feelingen. Men rätt guidning så antar jag att jag skulle ha rätt dul där också Och i Bangkok så är det också avslappnat och alla välkomna. Inga dresscodes att prata om (nåja, man kan ju lämna tofflor och singhalinnet hemma). visserligen 20 års gräns, men inga biffiga dörrvakter, oftast inga köer. Hämmade locals och bara turister. Nja, har svårt att hålla med. Dit jag och mina vänner oftast går så reagerar man om man ser en viting eller om det är fler än tio i alla fall. Och efter ett antal blackcoke eller blacksoda så brukar de flesta vara rätt ohämade. FC, kul med Prag, har ej varit där ännu men det kommer.

Tel-Aviv staden som aldrig sover.

Sant Alex, samma sak kan man säga om Beirut faktiskt, Mellanösterns sin city nr 1. OK DTBKK, Bangkok har förändrats sen jag var där sist, 1995. Men inte till det bättre, vad jag hört. Mer likt väst, bara. Supa har vissa dock nästan alltid kunnat i Thailand, men resten är jag forfarande väldigt tveksam till. Helt annan läggning på folk där än i Afrika och Latinamerika, inte alls lika varma, generösa, vilda, hjärtliga, utlevande, vänliga på riktigt, dansanta och sensuella enligt min mening, inte ens i närheten. Och ingen musikalisk kultur på samma sätt alls. Alla åldersgränser är fel, formella och informella! (Även om det i o f s alltid är väldigt skönt att slippa västerlänningar under 25 när man festar, som spyr om de dricker för mycket och blir jättehögljudda bara de får i sig några öl, så pinsamt!)

Ayia Napa, överlägset

Nää va fan den här tråden måste utvecklas lite mer, vad menar ni med partystad? Vad vill man ha i en partystad? Ayia Napa??, hmm va faan, som Ibiza fast yngre och utan bra musik. Koh Phangang e väl nya Ayia Napa?? Karneval hela natten på s:t Vincent e cool, där finns: 1. sprit 2. bra musik 3. softa lirare 4. bra med substanser Men å andra sidan e det grymt att vara på Hollertronix i Philadelphia oxå samtidigt som en riktigt glassig NY lounge kan var kul det med. Finns så många sätt att partaja på, L´ambassad i Nice e cool om man gillar fransk elektro hela natten men ingen kommer att finnsupa skallen av sig där. Egentligen tråkigt om man måste "måla" in sig på en typ av festande. Man kan ju ha kul vartän man kommer, NÄSTAN!!!

Det var jävligt bra drag i prag när jag var där för ett par år sedan. Melbourne är toknice om man vet vad man sysslar med. Man drar till revolver en fredag och kommer ut en söndag :)

Buenos Aires utan snack!

bra skrivit calle, revolver var helt galet. Biffiga vakter utanför 24H men riktigt kul och skumt roligt folk. Jag måste säga att jag gillar Thailand och kröket där, då speciellt Kho Phangan. Har ju läst en del på forunmet och det är ju inte så fint att gilla den sortens fest på detta forum då man hellst ska hittat ett bergsfolk i nepal som aldrig sett en vit människa men har riktigt roliga stamfester...

Lägger också min röst på Prag! Lökken är inte alls dumt heller, riktigt bra drag där!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444