Ombokningsbar flygbiljett?!

Är just nu mitt upp i att försöka beställa flygbiljetter för höstens stora resa (sydamerika) men att lyckas få en ombokningsbar biljett verkar ju vara rena djungeln! Det vore bra att ha en sån ifall jag vill ändra hemresedatumet men jag är nära på att ge upp nu! Har mailat en del med en kvinna från MrJet & hon säger att det är helt upp till flygbolaget & att man måste undersöka det finstilta gällande varje biljett man kikar på. Jag trodde i min enfald att man skulle kunna kryssa i ngn ruta för att få en ombokningsbar biljett för ngn tusenlapp extra... Hur har ni gjort?

När jag har köpt obokningsbara biljetter har jag köpt i en resebutik, alltså inte på internet. Då har det inte varit några problem. Det brukar bli dyrare, kanske 1000 kronor och då har jag fått EN gratis ombokning. Om man vill ha ytterligare ombokningar har det kostat $100 eller Eur100/gång. Nuför tiden har jag köpt enkla biljetter istället så blir man ännu mer flexibel och är inte begränsad till max 1 år.

Ah, okej. hade en tanke om att det kunde vara så med. Men eftersom budgeten är lite tight vill man ju inte gärna lägga ut så många extra tusenlappar. Att boka enkel har jag kollat på med, men då blir det oftast mkt dyrare än att köpa t/r. Sen kan det ju bli lite struligt i land som vill att man ska visa upp en utresebiljett innan man får komma in. fast det problemet lär jag ha i vilket fall som helst då jag ska vistas i flera länder :P

Om man bokar med Airfrance och är under 25 har man så att det är gratis att boka om biljetten framåt i tiden såvida man stannar på samma flygplats. Om man byter flygplats eller bokar om bakåt i tiden kostar det extra respektive kan tillkomma skatt. Dock var de otydliga när de förklarade för mig hur det funkade och när jag då bokade om min biljett bakåt i tiden lyckades jag snacka till så att jag slapp de 1500 det skulle kosta extra i skatt:) Det lönar sig att vara tjabbig ibland:)

Är det sant? :O Det är ju AirFrance jag ska flyga med! Bokade du genom dem direkt eller genom ngn annan sida?

Nej jag bokade direkt genom dem. Det blev billigast:) Bokade du en ungdomsbiljett då? Ring och fråga vad du har för villkor.

Sta travel funkar ju alltid annars, 350 kr tar dom för att boka om tid, men man får itne byta plats

Max: Jag har inte bokat än, bara kollat på ungdomsbiljetter. Men jag bör alltså ringa deras sverigenummer & be dem boka åt mig? Hur mkt tar de ut extra för att man gör det istället för att göra det själv? Viktor: Jag har kollat på dem, men deras biljetter är dyrare sen har det alltid stått att biljetten ifråga inte är ombokningsbar då jag kollat på resevillkor :S

De tar inte ut något extra för att man gör det på telefon kontra att göra det via internet. Iallafall inte enligt mitt kvitto. Jag jämförde bara med priset Kilroy gav mig och detta var bättre och hade fri ombokning. Det fick man inte om man bokade genom Kilroy. Ring och fråga dem på sverigenummeret!:)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444