lkh

1

Jag tror mer på en neurobiologisk aktiv kemisk lösning: 75-150 mg Codein = Smärtstillande + 2 mg Flunitrazepam / alt. 40 mg Diazepam = Lugnande/Ångestdämpande + 20mg Tiethylpiperazin = Antiemetika tar bort allt illamående Krossa tabletterna och blanda i ett glas läsk eller Juice om Du vill ha snabbare verkan. Jag har använt detta recept och det fungerar utmärkt på mig efter ca 30 minuter så ersätts "bakfyllekänslan" av ett behagligt välmående. Ingen annan kur jag har prövat har fungerat så bra som den här. Varning: Drick absolut inte mer alkohol de närmaste 24 timmarna för då potentierar Du dom redan starka läkemedlen, det är farligt att kombinera alkohol med Opiater/Benzodiazepiner.

Hur mycket dricker ni igentligen som inte härdar ut bakfyllan :)

Hahaahha rsaoann!: rekommendera rohypnol mot baksmälla var ju dagens skämt eller hur. Alkohol är ett gift mer än en drog. Därför är det oförståeligt för mig varför man häller i sig en massa gift, alkohol påverkar hjärnan och kroppen svarar omedelbart genom att försöka bryta ner giftet/ få det ur systemet. De kemikalier du nämner hjälper knappast kroppen att bryta ner alkoholen, men kan tänkas ta bort obehaget. Som vanligt med västerlänsk medecin behandlas symptomen inte själva problemet. Det är bättre för buisness.. Jag tror däremot på den första metoden, tillföra kroppen förlorad vätska, mineraler och vitaminer efter kroppens kamp mot angrepp låter vettigt.

Tja david, nej det går inte fortare att bryta ner ;) Du har nog rätt, själv dricker jag inte mycket men jag håller med dig. Men jag har faktiskt provat receptet då jag var i Sydafrika, dagen efter en vinprovning. Huj vilken baksmälla jag hade men medicinen hjälpte bra. Kombinationen funkar perfekt....

[quote] Tja david, nej det går inte fortare att bryta ner ;) [/quote] Got me there! :P Jag hoppas på en debatt om "västerlänsk" medicin. Kanske helt enkelt inte finns någon kritisk här...

Det bästa sättet att bota bakfylla är att ta sig en stadig grogg på morgonen hehe

[quote]Jag hoppas på en debatt om "västerlänsk" medicin. Kanske helt enkelt inte finns någon kritisk här...[/quote] Starta en debatt bara :) Ingen som är kritisk? Finns många aspekter av västerländsk medicin, så det beror helt på vad du ifrågasätter. Men det är väl klart att det finns tokbollar som vill höja alternativmedicin som ayurveda till skyarna. Detta är BP.

Nej med benzo så skjuter du bara upp bakfyllan, du mår naturligtvis bättre för en stund men när medlet gått ur kroppen så kommer den tillbaka, skiten måste ut det bara är så! bästa knepet att lindra en rejäl bakfylla är med sex, med en partner eller på egen hand.

Tom: Bakfyllan lär ju inte komma tillbaka efter benzot. Du blir istället rätt mjuk/långsam i huvudet en extra dag

[quote] Nej med benzo så skjuter du bara upp bakfyllan[/quote] Alkohol och benzodiazepiner har olika nedbrytningsprocess, benzodiazepamer bryts ner via en "desmetyllisering" och konkurrerar inte med varandra om samma leverenzym. Därför skjuts inte elimineringen upp utan alkoholen bryts ner i samma takt ;)

[quote]desutom ær det krafitgt beroendeframkallande [/quote] Åt 40mg per dag på läkares ordination av Diazepam totalt har jag fått utskrivet sådar 6 Burkar a 100 tabletter x 10mg Stesolid (diazepam) av läkare i Sverige senaste 3 åren. Aldrig något sug eller beroende när tabletterna satts ut... :) Men det kanske är individuellt. Erik: Du oroar dig för den beroendeframkallande verkan hos Diazepam Men rekommenderar att ta glukos intravenöst, fattar Du inte riskerna för allehanda infektioner med att ta något IV sen 1000 ml fan då måste Du ju ha steril droppadministration. Man ska väl inte behöva ligga på sjukhus med dropp för att man druckit alkohol ;) Snacka om skev viktning av risker, och särskilt farligt på resande fot. Att laborera med sina vener måste väl klassas som mycket farligare än risken att utveckla fysisk beroende av enstaka benzointag...

Prova Resorb! en innan du börjar dricka och en innan du somnar. Det behandlar problemet och inte symptomen ;) //J

Jonas: Nu blev jag nyfiken, kände inte till det, hur fungerar Resorb?

Resorb, vätskeersättande... eller ah, det borde väl snarare vara vätskebindande, eftersom jag har svårt att tänka mig att något i brusform kan ersätta rinnande vatten. funkar dock väldigt bra som bindande. Ett måste när man reser för min del, och att ta efter utgång/fest med mycket alkohol (innan du har hunnit bli bakis)-

Tack Jonas och Rikard: måste pröva detta om det funkar är det ju säkrare än min grogg :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444