Ta med receptbelagd medicin till Australien.

Hej! Det är så att jag har Tramadol utskrivet som jag behöver ha med mig när jag reser till Australien. Jag undrar ifall jag behöver ha något speciellt intyg utöver att det står på förpackningen att det är till mig? Min läkare verkade inte ha någon koll överhuvudtaget tyvärr, så jag tänkte att någon hä kanske vet bättre. Jag reser med Working holiday visum och tar med mig ca 50x50mg Tramadol. Hoppas verkligen någon har något svar, börjar bli väldigt nervös över det här! /Melina

är det narkotikaklassat så är det att rekommendera,vad jag vet är det ett receptbelagt starkare form utav smärtstillande så jag skulle tro det, det är enkelt ring bara vårdcentralen och säg att du vill ha ett läkarintyg, det brukar jag göra när jag reser med mina piller!

[q]"är det narkotikaklassat så är det att rekommendera,vad jag vet är det ett receptbelagt starkare form utav smärtstillande så jag skulle tro det, det är enkelt ring bara vårdcentralen och säg att du vill ha ett läkarintyg, det brukar jag göra när jag reser med mina piller!" - Torsten Bolme (stena)[/q][q]"är det narkotikaklassat så är det att rekommendera,vad jag vet är det ett receptbelagt starkare form utav smärtstillande så jag skulle tro det, det är enkelt ring bara vårdcentralen och säg att du vill ha ett läkarintyg, det brukar jag göra när jag reser med mina piller!" - Torsten Bolme (stena)[/q] När jag pratade med läkaren så sa han att det fanns något sorts intyg (trodde han, han verkade inte ha koll på särskilt mycket) och att det kostade ca 500kr att få utskrivet. Kan det verkligen stämma? Verkar konstigt att jag ska behöva betala för ett intyg på mediciner jag har recept på? Tack för svar! :)

Jag har aldrig fått betala för läkarintyg på mediciner och det ska inte kosta något! o andra sidan om du inte har ett läkarintyg till Australien så fixar det sig ändå på plats,skulle det mot all förmodan bli så att de ber om ett ( vilket jag aldrig råkat ut för i något land jag rest till och jag har 6 olika mediciner som jag äter dagligen i handbagaget) så har du medicinen i sin förpackning med ditt namn på så är det lugn! de har medicinska uppslagsverk i tullen i Australien så det är inga problem. de ser att det är för personligt bruk också så det är lugnt.