Sagan om Ringen... inspelningsplats?

Vad är det man ser där? Är det nått å se? Ni som varit där.. berätta gärna! Mathias

All rekvesita ar ju borta sa det ar inte sa mycket mer att se an sjalva platsen i sig. Jag och Carina akte pa en tour i Wellington och det var helt ok, man kannde igen de flesta stallena, men som sagt.. man sag ju inga Hobbits eller Alvor :). /MJ

Det finns massor av inspelningsplatser runt om i Nya Zeeland. Vilken av dem är det du syftar på?

ingen aning.. såd nys på att Carina & Mattias hade varit på nån å att det verkade lite coolt... så tjaa.. jag vet faktiskt inte.. vad har du att rekommendera sara?

Det finns en bok du kan köpa som heter Lord of the rings location guidebook (eller nåt liknande). Där står iaf allt om alla inspelningsplatser och var dom ligger. Finns tom med koordinaterna (kanske inte till så stor hjälp utan gps). Om man har egen bil så tycker jag att det är det bästa sättet att kolla in ställena, om man inte vill lägga ut över 100NZD för några timmar på en guidad tur vill säga...Fast Hobbiton, som ligger utanför Matamata på Nordön, kan nog va rätt häftigt att lägga ut lite pengar på.

puttar upp denna.. ar i wellington om ett par dgr.. nan som kan tipsa om na mer platser man kanner igen fran filmerna.. ska finnas nagra berg nanstans.. nan som har koll..

Här är en länk till turer som har med sagan om ringen att göra: tourism.net.nz/tours/lord-of-the-rings-tours/ Om du vill se lite andra bilder ifrån NZ kan du titta på resbilder på: klarqvist.com (Klicka på Resor - NZ - Sydön tex) /Fredrik

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444