Fyra favoritrestauranger i Buenos Aires

Argentinas huvudstad bjuder på upplevelser för alla sinnen, så även smaksinnet, och det finns restauranger med mat från alla världens hörn. Ja, till och med en skandinavisk restaurang om nu hemlängtan skulle bli för stor. Här kommer tips på fyra av Annikas favoritrestauranger i Buenos Aires. Restaurangerna är utan inbördes ordning och utan att göra anspråk på att vara de fyra bästa i stan, bara fyra som jag tycker om:

Sánchez & Sánchez: Enligt mig den godaste pizzan man kan hitta i Buenos Aires, en stad som har ett enormt utbud av pizzaställen, men mycket få goda ställen. Lite dyrare än genomsnittspizzerian, men det är det väl värt, för vad sägs om ingredienser som ruccola, brieost eller lax? Tar man en stor pizza kan man få hälften-hälften med olika pizzor.

Bangalore: Detta är en kombinerad brittisk pub på nedervåningen och indisk restaurang på övervåningen. Maten är fantastisk god och de säljer Buenos Aires troligtvis billigaste gin&tonic, år 2007 kostade en liten kanna 10 pesos. Den mysiga restaurangdelen är väldigt liten, så boka bord i förväg, eller kom tidigt och inte alltför hungriga för att skriva upp er på väntelistan för bord. Bangalore ligger i Palermo.

Bereber: En arabisk restaurang som alldeles nyss bytt namn, till vilket vet jag inte. Men stället och maten är densamma, och den ligger vid den restaurang- och bartäta Plaza Armenia i Palermo. Besöker man restaurangen på sommaren och har tur kan man få bord på den mysiga takterrassen. Maten är smarrig, men det allra bästa är jordklotets godaste efterrätt, så god att jag faktiskt vid tillfälle enbart gått dit för att äta efterrätten – en slags chokladmuffin med smält, varm choklad inuti och chokladglass till. Kan låta som en chokladöverdos, men tro mig, den är himmelsk.

Cumaná: Global mat i all ära, men Buenos Aires bjuder ju naturligtvis också på argentinsk mat. En restaurang som serverar god och dessutom billig typisk argentinsk husmanskost är Cumaná. Riktiga maträtter, alltså, och inte den enorma grillade köttbiten som man annars förknippar med typisk argentinsk mat. All mat lagas i en riktigt vedeldad ugn och medan man väntar kan man roa sig med att rita, varje bord har nämligen ett stort vitt papper istället för duk, och en liten korg med kritor.

8 kommentarer på Fyra favoritrestauranger i Buenos Aires

 1. Martin!

  Varfor ata utlandsk mat nar man ar i detta underbara matland!? La Cabrera har riktigt goda stora argentinska ratter.

 2. Lars

  Menar du att du bjod ut mig pa en av dina icke-favorit restauranger nar jag var i BA? Men Annika!!

 3. Annika

  Hahaha, men Lars! Vi gick ju inte ens på restaurang, vi gick ju på café!

  Martin, var ligger La Cabrera? Själv är jag inte så förtjust i argentinsk mat (inga kryddor, inga färska grönsaker…) men smaken är ju som baken och Cumaná (i artikeln, som har just argentinsk mat) är ett lysande undantag!

 4. Sofia

  La Cabrera ligger i Palermo och hade helt underbar mat! Lite dyrare men väl värt det; En köttportion med nån inrefilé av nöt gick på ca 100-120kr, men det var 4 bitar på kanske 100-150gram, och 6 eller 7 skålar med olika mumsiga tillbehör. Guud så gott det var! Men lång väntetid på bord på lördagar. Dock fick man sitta ute och vänta medan en trevlig dam bjöd på vin under tiden…

 5. mamma

  Värför fick inte jag äta jordklotets godaste efterrätt, ?Jag som älskar sötsaker. Tror inte att det är möjligt att överdosera choklad !

 6. Annika

  Hej mamma! Är du här och läser?
  Ja, varför gick vi inte dit, egentligen? Vi gick förbi där en gång men det var på dagtid och då var det stängt… Det var ju dumt.

 7. commenter

  ”Inte så många goda pizzaställen” – Är du fullständigt från vettet?!?! Staden kryllar ju av bokstavligen tusentals pizzaställen och i samtliga av det hundratal jag har ätit på är pizzorna utan jämförelse världens godaste. Äve köttet och pastan är oslagbara i denna stad. Det är värt att resa till Buenos Aires bara för pizzan, utan tvekan!

 8. Annika

  Ja… smaken är som baken 🙂
  Själv tycker jag att pizzorna överlag i Buenos Aires har alldeles för mycket ost och fett och alldeles för lite annat (särskilt kryddor).

Svara till