Cascade Gardens

Marcus fortsätter tipsa om Guldkusten, Australien. Denna gång skriver han om Cascade Gardens, en park som ligger mitt i hjärtat av Guldkusten. Ett gratis nöje för dig med liten budget och en sevärdhet värd att omnämnas.
 
Det finns många saker att göra på Guldkusten, och som tur är så kostar inte allt skjortan. En av favoriterna ar Cascade Gardens, en park mitt i hjärtat av Guldkusten, som har litet av varje.


 
Man kan säga att parken är mer eller mindre uppdelad i två delar. Den ena delen är en klassisk park med fint grönt gräs, barbequearea etc. Den andra delen har något helt unikt att utforska.
 
Tre steg från huvudleden, och du har satt din fot i en liten bit regnskog. Med vattendrag, vattenfall, och de populära och obligatoriska Flying Foxes, ett slags fladdermöss.  Japp, dessa bevingade vänner har bestämt sig for att sätta upp sin koloni här, och de är vidunderliga att titta på.
 
Även om de ger en avskräckande bild, så är de helt ofarliga. Det finns inga australiensiska fladdermöss som är blodsugare (det finns en del som äter insekter och sådant), men Flying Foxes är helt och hållet vegetarianer. De lever på frukt och blad.

De växer till ungefär ett kilo, med 1.2 meter vingspann, och har faktiskt 20 gånger bättre syn än oss människor (de använder inte ekolod som deras mindre vänner fladdermössen gör).
 
Man måste säga att det är helt fantastiskt att gå igenom detta lilla ekosystem mitt på Guldkusten. Man försvinner in i en värld, lite som Alice i underlandet, och förundras av vad det finns att titta på.
 
Platsen där Cascade Gardens nu ligger brukade vara en av aborginernas heliga marker. Detta område har nu blivit omvänt till engelsk kultur, och består av många monument och platser tillägnade soldater som varit i krig, speciellt de som var i Papua New Guinea under andra världskriget.


 
Det finns mycket att göra på Guldkusten, och i min ringa åsikt så är de sevärdheter och nöjen som är gratis ofta mer värda än de du betalar för. Antagligen eftersom ingen kan ta betalt av dig för att njuta av vad moder jord har gett dig.

Cascade Gardens ligger mitt på Guldkusten, i området Broad Beach. Man kan promenera dit eller ta bussen från centrala Guldkusten.

1 kommentar påCascade Gardens

  1. Jannica Westling

    Alltid lika roligt att läsa din artiklar!
    Har själv aldrig varit i Australien (vill dock åka dit), men så länge får jag nöja mig med att läsa och drömma om det =)

Svara till