En historisk pubvandring i Sydney

The Rocks PubsThe Rocks är Sydneys och Australiens äldsta stadsdel. Det var här staden och kolonin grundades för över 200 år sedan. Det bästa sättet att uppleva stadsdelen på är genom att besöka dess historiska pubar – Amaru vet vart man ska gå.

Det finns mängder med pubar i området och alla har sin egen historia att berätta. Den bästa tiden att besöka dem är under helgdagar så som Anzac Day och nyårsafton, men en vanlig fredag- eller lördagskväll funkar också bra. Så var ska man börja?

The Fortune of War
Om man anländer i området via George Street så är detta den första puben man stöter på och det är ett utmärkt ställe att börja sin pubvandring på. Puben grundades 1828 och är Sydneys äldsta pub. Om man inte känner till den är det lätt att bara promenera förbi eftersom den ser väldigt liten och trång ut från utsidan. Men den är faktiskt större än vad man först tror plus att den har också en övervåning.

Väggarna inuti är prydda med historiska artiklar och bevis på att detta faktiskt är den äldsta puben i Sydney.

Observer Hotel
Vandra upp längs med George Street och du hittar Observer Hotel, puben skapades 1848 och har alltid en trevlig mix av turister och Sydneyfolk av alla åldrar samt att det oftast finns ett liveband att lyssna på.

The Harbour View Hotel18 Lower Fort Street
George Street leder dig till slut under “Harbour Bridge”, där gatan slutar så hittar vi vår nästa destination, ”The Harbour View Hotel”. Puben skapades 1922 och är inte lika gammal som många andra under denna pubvandring, men den är helt klart värd att besöka på grund av dess läge och utsikt över hamnen.

Hero of Waterloo
Fem minuter sedan vi senast hade en drink så hittar vi ”Hero of Waterloo”, en av de mer autentiska pubarna i området. Puben skapades 1843, byggdes med hjälp av en koloni fångar som släpade dit stenarna som puben består av och är i dag en av de få pubarna som faktiskt känns och ser ut som den gjorde för 150 år sedan.

Ett besök här under en fredag- eller lördagskväll erbjuder högklassig livemusik, trevliga människor och god kall öl! Besöker du puben under vintertid så se till att njuta av den öppna spisen som finns här.

Lord Nelson Brewery Hotel
Nästa pub på listan är faktiskt min personliga favorit – vandra från ”Hero of Waterloo” längs med Lower Fort Street, ta till höger vi Argyle Place och vi stöter på ”Lord Nelson Brewery Hotel”. Den grundades 1841 och är den näst äldsta puben i staden efter ”The Fortune of War”. Många pubar i Australien har ordet ”Hotel” i sitt namn utan att faktiskt erbjuda rum, skillnaden med ”Lord Nelson” är att du faktiskt kan spendera en natt eller två här.

Puben har sitt eget bryggeri där de brygger egna öl efter eget recept. De har sex stycken olika öl att erbjuda med namn som ”Nelson’s Blood” och ”Old Admiral”.

Australian Hotel
Efter att ha besökt “Lord Nelson” är det dags att vandra upp till Observatory Hill. Njut av utsikten över staden, gå sedan genom bron tills du kommer fram till ”Australian Hotel”. Du hittar här en trevlig pub som även erbjuder utsökta gourmet pizzor, vad sägs till exempel om att äta en pizza med marocckan lamm eller en med krokodil på?

Glenmore
Dörr i dörr med “Australian Hotel” hittar vi ”Glenmore”, vårt sista stopp på den här pubvandringen. Se till att klättra hela vägen upp till taket på puben och sitt sedan med en kall öl medan du njuter av vyerna över The Rock och hamnen i Sydney!

Var den första som kommenterar

Svara till