Sea World, Queensland

Marcus bor i Surfers Paradise i Australien och kommer i en serie av artiklar tipsa om olika utflykter och saker man göra. I den här artikeln tipsar han om vackra Sea World, som drar både lokala familjer och nyfikna resenärer.

Ett par kilometer norr om Surfers Paradise, i hjärtat av guldkusten i Australien, ligger Sea World. Jag siktar mot ett familjeäventyr, och träffar inte långt därifrån.

Även om jag till en början missade ingången, och var på vag till deras resort ett par kilometer bort, som forresten har blivit utsett flera år i rad till ett av de bästa i Queensland, så hittade jag min väg till sist, och utan att tänka mig för köpte jag ett årspass, det var ju halva priset!

 När man väl har kommit förbi alla souvenirbutiker, och verkligen tar sig till områdena där djur hålls, förvandlas Sea World från ett överamerikanskt theme park till en underbar värld. Och det tar inte så lång tid förrän man inser att alla dessa butiker och matstånd, shower och skötare, står i bakgrunden for de riktiga stjärnorna, djuren.

Sea World har de enda isbjörnarna i Australien, fyra stycken av dem, som gärna underhåller oss tittare. Och det gäller alla djuren här, det är inte utan att man börjar undra om de faktiskt njuter av att se oss idioter stå med munnen öppen när de flyger genom luften. Ibland tycker man att man faktiskt kan se ett dolt leende på vissa av djuren, definitivt på delfinerna. Och det verkar i alla fall som om de trivs.

Djuren är en del av Sea World, vattenvärlden en annan, fyllt av bassänger och vattenkanor för barnen att leka i och med, och fastän jag inte dök i själv, så såg det ut att vara underhållande, i alla fall verkade barnen tycka så. Det finns en del andra attraktioner, en 3D-biograf, som visar en kort film om naturhot (och eftersom man blir påsatt ett par högst attraktiva 3D-glasögon är det faktiskt värt att gå in och titta). En stor bergochdalbana, en flumride eller två, och en ”monorail” som tar de lite långsammare besökarna fram och tillbaka.

Som sagt, Sea World siktar mot att vara ett familjeäventyr, och det är sant, de uppfyller alla åldrars önskan. Men om man ska vara ärlig, så finns det bara en anledning att komma hit, och det är djuren. Delfinshowen är fantastisk, och likväl är sjölejonen. Sea World är för alla, men det har inte med vattenvärlden eller bergochdalbanan att göra, det har med djuren att göra.

6 kommentarer på Sea World, Queensland

 1. Johanna

  Hej hej!!!
  BRA text!!! Blir intresserad.. Fast bilderna talar ett klart tydligare språk!!! Underbara bilder får jag säga! En fråga: Tagit bilderna själv???
  Mkt möjligt det blir en runda ditt när jag ska till Australien!!! Längtar!!!

 2. Helena

  Jag kommer till Australien i Oktober. Jag ska definitivt till Sea World ser jag =)

 3. Marcus

  Hej hej!

  Tack for de snalla kommentarerna om bilderna, japp jag har tagit dem sjalv.

  Nar jag kom till australien gick min digitala kamera sonder, och jag var i marknaden efter en ny. Jag bestamde mig att spendera lite mera pengar pa en battre kamera, och det var det helt klart vart.

  Jag rekommenderar alla kopare att se till att kameran har manuella installningar, och att lara sig dessa utantil, det blir roligare att ta kort, och bilderna blir mycket battre.

 4. Lisa

  Marcus,
  Kan inte annat än att hålla med. Gjorde flera besök när jag bodde i Surfers. Bra skrivet!
  /Lisa

 5. Marie Petersson

  Hej!
  Visserligen lite länge sedan du skrev artikeln, men det är i alla fall kul att läsa om Sea World för jag jobbade där hösten -04.
  Ett mycket trevligt ställe!

Svara till