Fakta/upplevelser från Brasilien!

Vi reste runt i Brasilien i fem veckor, vi hade ingen reseplan från början vilket vi verkligen kan rekommendera Er att göra då man reser runt i ett så stort land som Brasilien! Det blev endel onödiga utgifter pågrund av vår dåliga planering.

Brasilien är väldigt dyrt, hittade billigaste boendet för cirka 400 kr natten för två personer men då var standarden inget att ha! Köper man sig egen mat och lagar ihop blir det billigt, men äta på restaurang är ungefär som i Sverige. Men finns billiga små gatukök, tyvärr var inte den sortens mat något för mig. Ni får inte missa att dricka färsk kokosnötsaft från riktiga kokosnötter, smakar extremt gott och är väldigt hälsosamt! Även en slags ”gröt” kallad Acai som kommer från frukter i regnskogen är väl värd att prova.

Shopping var generellt sett billigare här hemma än i Brasilien. Men de fanns billiga shoppingstråk i Sao Paulo. Att det är så dyrt i Brasilien beror tydligen på att Realen stigit med cirka 30 % de senaste två åren. Vill ni resa runt i Brasilien med flyg, så skall ni köpa flygpasset INNAN ni landar i Brasilien, för annars går det inte att köpa. Inrikesflyget var inte särskilt billigt, billigare att flyga här hemma.

Alla varnar för att Brasilien är väldigt kriminellt, detta stämmer! Men vi råkade inte ut för några incidenter men tänk alltid på att inte visa stöldbegärliga saker öppet, och inte röra sig ensamma på kvällarna. Taxin är ett billigt och säkert alternativ! Här kommer lite information om hur jag upplevde ställena som vi besökte

Sao Paulo

En stad som jag inte kan rekommendera till någon, fullt av höghus och massvis med trafik och avgaser. Finns mängder av tiggare på gatorna, och kvällarna i Sao Paulo känns inte särskilt säkra.. Men vi åkte både buss och spårvagn på dagen, vilket man kan göra utan problem. Vädret i Sao Paulo var väldigt ostabilt när vi var där, vet inte om de generellt sett är så.

Santos

En vacker stad, väl värt ett besök. Den ligger cirka 2 timmars bussfärd från Sao Paulo. men en stor nackdel var att det är extremt dyrt att bo där, maten och boendet är väldigt dyrt! Staden är omgiven av berg, och ligger i en bukt. Havet är helt okey att simma, men dock en aning smutsigt. Finns en linbana som man kan åka upp i till ett berg som ger en magnifik utsikt över staden och havet! Kostade cirka 100 kr per person. Men det är de absolut värt!

Recife

Ingen vidare rolig stad, mycket höghus och massvis med hajar i havet respektera alltid hajvarningarna för det är vanligt förekommande att folk försvinner och blir uppätna! Trafiken är även väldigt hektiskt, så aktsamhet är nödvändigt.

Men staden har vackra milslånga stränder, och inte långt från Recife ligger Olinda som är en väldigt gammal by. Karnevalen har dem i Olinda och Recife, (och hela Brasilien )jag kan inte rekommendera karnevalen för värmen är otroligt när tusentals människor är ute och trängs på gatorna och för att överhuvudtaget få se något av karnevalen måste man boka in sig på dyra platser uppe på läktarna, en plats kostade cirka 1000 kr. Ett tips är även att kolla standaren på hostlet, (Pousada) – som betyder vandrarhem där. Standarden skiljer sig kraftigt åt!

Porto de Ganinhas

Ligger cirka 1,5 timmars bilfärd från Recife. Detta är en riktigt härlig badort, underbara stränder och härligt haj fritt vatten. Fanns inga särskilda sevärdheter på denna ort, men sandstranden erbjuder milslånga vandringar efter havet.

Praia de Pipa

Kan varmt rekommendera detta ställe! Byn är inte särkskilt stor och de är ett väldigt populärt turistsälle, särskilt för surfare. Finns mängder av härliga restauranger som tillagar riktig god mat, både traditionell och utländsk mat. Finns ett naturreservat där man kan vandra i atlantregnskog och se fjärilar, paddor, sköldpaddor och enhel del andra djur om man har tur.

Men detta är inget för den insektsrädda! För i den frodiga växtligheten kryllar de av spindlar, flugor och andra läskiga insekter. Men de bästa i Pipa är de vilda delfinerna som i sitt sökande efter mat kommer mycket nära stranden. Jag hade turen att under en simtur få se delfiner bara en meter ifrån mig detta var ett utav mina absolut lyckligaste stunder i livet.

Vi bodde på ett jättebra hostel som hette Xaman, rummen var väldigt fräscha och utanför varje rum fanns de hängmattor. En stor pool, och en underbar trädgård med vilda apor och kolibrier som flög omkring. Personalen var helt fantastiskt och tillagade resans bästa frukost varje morgon.

Var den första som kommenterar

Svara till