El Salvador: San Salvador (maj 2003)

Här bodde jag i sammanlagt sex veckor hos mina föräldrar som volontärarbetar i El Salvador i två år.Det är en våldsam stad vars befolkning håller sig inomhus efter mörkrets inbrott, och ungdomsgängen (s.k maras) står för nästan all brottslighet i hela landet. Det är svårt att hitta stadens charm, men självklart finns där oaser precis som i alla städer.

Barerna El Atreo och Los tres Diablos är mycket populära bland ungdomar och spelar mest rock, punk och hip hop. Ibland spelar ett och annat liveband. La Ventana ligger precis bredvid och är en ganska dyr restaurang som ägs av en tysk. Här är det också fullt på helgerna.Nattklubben La Luna ligger i närheten och har ofta olika temakvällar. Sista fredagen i varje månad ordnar man salsakväll.

Är man intresserad av att plugga spanska kan man vända sig till SIS. Det är en vänsterinriktad organisation som tar emot folk från hela världen. Man kan dels ta språklektioner men också vara med på det kulturella/politiska programmet och åka ut till olika intressanta platser i San Salvador. Eleverna bestämmer själva vart de vill åka.

Exempel på ställen som brukar besökas är El vulcán de San Salvador (vulkanen som ligger i närheten av stan), den alternativa radiostationen UCA och universitetet där sju jesuiter och två kvinnor mördades av militären 1989. Jag pluggade själv två veckor på SIS och jag rekommenderar det verkligen.När du ändå är i El Salvador bör du också prova på nationalrätten popusas. Billigt, kletigt och enormt uppskattat bland salvadoranerna.av Minna Levin

1 kommentar påEl Salvador: San Salvador (maj 2003)

Svara till