El Salvador: Surfa i El Zonte (maj 2003)

Om du är surfare och befinner dig i El Salvador är ett besök till El Zonte ett måste! Stranden är vacker och nästan helt tom på turister (precis som resten av landet), men lokala surfare håller nästan alltid till ute bland vågorna och för det mesta finns här också en och annan västerlänning.Det är inte det ultimata stället för nybörjare och de flesta som åker hit för att surfa är mer ?hardcore?, men det finns brädor att hyra för 10 dollar per dag och man kan även betala för en instruktör.

Se upp för klippor och strömmar.Hotellet Saburus ligger precis på stranden och är ett mycket trevligt ställe med pool, bar, storbildsteve och en vacker trädgård. För ett litet dubbelrum med fläkt och delad toalett/dusch får man betala 15 dollar per natt. Det finns även dyrare rum med AC och dusch att hyra. Äter gör man nere på stranden på någon av de två restaurangerna.

Maten är god (särskilt fisken) och en middag kostar ca 4 dollar. Frukost (?tipico? med bönor, äggröra, stekt banan och tortillas) går på ungefär 1.3 dollar.Om du är mer intresserad av att bada än att surfa kanske du trivs bättre på den andra delen av stranden, några minuters promenad från Saburus. Där kan man njuta av en fin sandstrand med lite mindre våldsamma vågor.

Här kan man bo på La Casa de Frida som är ett schysst ställe med en spännande blandning av människor. Det är som en mix av restaurang, resort och kulturcentrum och är ett perfekt ställe att bara slappa på.Maten är suverän och inte alltför dyr.Att bo på La Casa de Frida kostar för tillfället 5 dollar per person i ett rum med fläkt och delad toalett/dusch. I skrivande stund håller man på och bygger cabanas (små bungalows) som kommer att stå färdiga för uthyrning så småningom.

2 kommentarer på El Salvador: Surfa i El Zonte (maj 2003)

  1. Caroline Strøm

    hej!

    kul att du e i elsalvador, funderar pa att plugga spanska dar sedan. halsa min Kompis Karin Arman om du traffar henne,,,

Svara till