Backpack i Sydost Asien

0
0

Jag och min vän har precis börjat planera vår första backpack resa och vi har bestämt oss för att vi vill till Sydost Asien. De länder vi planerar att besöka är Thailand – Malaysia – Vietnam och sist Filippinerna om det hinns med. Vår reslängd är ungefär 2 månader och vi har en budget på ca 20 000 var.
Räcker vår budget och vår tid till det vi tänkt oss? Vi vill försöka leva relativt billigt gällande boende och mat. Vi tänker alltså hostels och liknande över kortare perioder.
Vilket är det billigaste/smidigaste sättet att ta sig ifrån land till land?
Hur fungerar det med internet/kontantkort till telefon?
Vad bör vi tänka på/akta oss för?

Jag är bara allmänt nyfiken kring de tips och tricks ni erfarna resenärer har!
Tacksam för svar!

0
0

Ni kan absolut leva på 10000/månad. Har själv inte varit i Malaysia och Filippinerna men både Thailand och Vietnam har bra budgetvarianter. Norra Thailand är generellt billigare än södra Thailand. Jag föreslår att ni gör en dagsbudget så ni vet vad ni får spendera varje dag, inkl boende, mat, dryck, aktiviteter. Kolla in hostelworld för ungefärliga priser på boenden, sen finns det oftast billigare boenden att hitta, väl på plats.

Lättast tyckte jag var att ta bussen mellan olika ställen. Men längre resor är det värt att kolla flyg, eftersom man tappar en del tid med bussarna. Airasia tex tyckte jag var bra och hyffsat billigt att resa med.

Man behöver ju olika sim-kort för olika länder, men det är väldigt billigt med både simkort och internet. Tyckte det var helt klart värt så man kunde använda google maps och så vidare. Ni behöver ju inte köpa det på alla ställen, har ni tillgång till wifi på många ställen behövs ju inte det. Men det är värt de billiga priset tycker jag.

Hm, akta er för magsjuka genom mindre kött, särskilt på öar, och tvätta av grönsaker/frukter i eget vatten. Kolla priser på flera ställen innan ni bokar saker (ex buss, aktiviteter), många tar överpriser. Var noga med om ni behöver visum.

Annars tyckte jag sydostasien var enkelt att resa i!

Hoppas det gav lite svar

Sofia

Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.