Backpacka i Indien

0
0

Hej!

Jag och en kompis vill åka runt i Indien och verkligen uppleva landet, men samtidigt under vår resa åka till Goa. Några som har erfarenheter, hur och var åkte ni runt? Vad ska vi tänka på?

Vi siktar på att vara iväg ca 3 veckor i Indien.

mvh Linnea

1
0

Hej Linnea!

Jag och min pojkvän reste runt i Indien i 5 veckor. Vi flög från Gardermoen och landade i New Delhi, därefter hann vi besöka Agra, Varanasi Goa och slutligen Bangalore där vi också flög hem ifrån.

Vi är sjukt nöjda med resmålen och man hinner med att se mycket om man planerar. Vi var mer spontana och tog det lite som det kom eftersom att vi aldrig hade varit i Indien förut och vi kände att det var lite svårt att boka transport och boende långt i förväg. Men vi hade ju tid att ta det lite lugnt eftersom att vi skulle vara i Indien lite mer än en månad.

 

Om ni är sugna på att resa runt men ändå hinna se lite så kan jag rekommendera er att ta den rutten vi tog, men för er del kan ni ju skippa Bangalore om ni känner att ni inte skulle hinna med det. Dock beror det väl också på hur er budget ser ut, men det går att komma billigare undan än vad vi gjorde då vi tog endel taxiresor istället för bussresor. Några av våra boenden var också ganska dyra så där skulle man också kunnat spara in pengar om man hade lagt ner lite tid på att leta runt och heller inte vara så kräsen.

 

Tar ni samma runda som vi gjorde så kan jag tipsa om att stanna i Delhi kanske 2-3 dagar och se er lite om. Finns monument och Mahatma Gandhi-museum om man är intresserad av det. Connaught Place och Tibetanska marknaden är kul att se om man vill strosa runt för lite shopping. Vi bodde på hostel och hotell på Main Bazaar road samt DB Gupta road som ligger gångavstånd från tågstationen – perfekt!

Vi tog sedan ett morgontåg till Agra, här ingår frukost i biljettpriset. I Agra finns Taj Mahal vilket jag tycker är ett klart måste om man ska till Indien. Det tar ca 3 timmar med tåg från Delhi. Vill man bara se Taj Mahal så räcker det att stanna 2-3 dagar i Agra. Boende här kan jag starkt rekommendera Zostel som är ett hippieinspirerat hostel som är fridfullt, fräscht och mycket prisvärt.

Från Agra till Varanasi tog vi ett natt-tåg med sovplats. Här kan man välja från 2 bäddars och uppåt, så ju fler man kan tänkas sova i samma kupé som desto billigare blir det.

Varanasi är en riktigt cool stad. Det finns mycket tempel att se om man är intresserad av det, men annars rekommenderar jag att ägna tid längs floden, speciellt på kvällarna när det anordnas ceremonier. Hyr en båt med guide och åk med längs floden, både vid soluppgång och solnedgång.

Från Varanasi flög vi ner till Goa. Vi kände att det tidsmässigt var bekvämast då Indien är stort, man kan nästan jämföra det med Europa känns det som, även om det ser litet ut på kartan. Det tog 4 timmar att flyga från Varanasi till Goa, och då mellanlandade planet i Bombay där det blev ståendes 1 timme för av -och påstigning av gamla och nya passagerare. Vi flög med Indigo och det var helt okej. Hade vi haft mer tid hade vi stannat några dagar i Bombay, vilket ska vara en riktigt sevärd och enormt stor stad.

När vi landade i Goa hade vi inget boende bokat överhuvudtaget, utan vi kollade på kartan, blundade och pekade, typ. Det blev Palolem Beach för oss så vi tog en taxi ner dit. Man kan ta buss också om man vill komma billigare undan. När vi kom fram fanns det jättemycket boenden att välja på så det vara bara att gå runt och välja & vraka. Men vi var där i slutet på säsongen och då är det väldigt säkert att göra så, under högsäsong kanske man ska vara ute i god tid. Första natten hittade vi ett boende för 500 Rupier, vilket är ca 60 svenska kronor. Men man får vad man betalar för när det gäller boende i Indien.

Vad vill ni göra i Goa? Jag har hört att vill man festa och ha liv & rörelse ska man bo i norra Goa. Vill man slappna av i lite lugnare miljö ska man välja södra. Men självklart finns det klubbar här också om man känner för det.

 

Det ni ska tänka på när ni landar eller anländer till en tåg/busstation är att leta efter biljettkiosker som har ”Prepaid tickets”. Då köper ni en biljett till fast pris som ni sedan ger till chauffören EFTER att han har kört er till hotellet eller dit ni ska åka då majoriteten gärna vill blåsa er på pengar eftersom att dom ser att ni är turister. Smidigast att ta sig runt i städerna är med Autorickshaws, de är smidigare och billigare än taxi. Det finns chaufförer som vill köra er till t.ex. en souvenirbutik eller liknande innan han kör er till er destination, och detta beror på att dom har en överenskommelse med butiken/kiosken. Chauffören tjänar en viss summa av vad butiken säljer till er. Men stå på er när det dyker upp såna och be dom köra er till platsen ni kom överens om från början!

 

Rekommenderar er att kika in på http://www.indien.nu/  , här finns nästan allt ni behöver veta inför resan. Vi hade också Lonely Planet’s bok om Indien som också hade en del bra tips.

 

🙂

/Emma

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

Hej Emma,

tack för riktigt bra svar! Det låter som en bra resa ni gjorde. Varanasi ska vi definitivt till, och när det gäller Goa tänkte vi nog oss den ”lugnare” delen, bra att veta. Nu ska vi börjar klura med flyg och liknande!

Biljettipset var bra, ska vi komma ihåg! Andra som har tips, kom gärna med det, alla tips är bra.

mvh Linnea

Visar 2 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.