Backpacking ensam

1
0

Så, nu har alltså tiden kommit då jag snart är färdig med de studier, körkort och diverse annat jag skulle göra innan jag ville bege mig ut och resa. Då mina planer med en vän gick i stöpet, funderar jag nu på vad man ska hitta på i höst/vinter/vår.

Då jag troligtvis kommer att backpacka ensam, undrar jag om ni har några tips på destinationer/rutter? vill gärna kunna stanna upp och kanske ta ett jobb eller så någon månad. Älskar djurliv och natur! Har varit intresserad av USA, Sydamerika, Kanada främst.. Men även Irland, alperna och framförallt snowboardåkning kan stå på schemat framöver!

Skulle vara roligt att bolla lite med någon för nu står det still i huvudet.. Eller kanske finns det någon här inne som är sugen på att hänga med på något? 🙂

0
0

Det finns fantastisk natur på alla de ställen du nämner 🙂

Kanada kanske är ett bra alternativ med både natur och skidåkning. Dessutom nära USA…Irland kanske inte är så roligt på vintern. Om du har råd kan du ju åka skidor i Whistler och sen ta flyget från Vancouver till Hawaii när du är trött på snön…ska själv till Hawaii i januari, aldrig varit där tidigare.

Som ensamresande kan jag tipsa om G Adventures.

0
0

Håller med Emil! Kanada kan vara ett bra alternativ, en av anledningarna är att du kan få ett 1 års-arbetsvisum.

Jobba i Whistler – Kanada

Om du gillar natur och snowboardåkning bör du verkligen fundera på att åka till Whistler i Kanada (2h norr om Vancouver). Det är ett populärt ställe att åka och jobba på bland svenskar. (Det kan du inte få i USA). Det börjar dock brinna i knutarna. Anläggningen öppnar om ca 6 veckor (24 nov, ibland även 1 vecka tidigare) och jag tror att det är rätt viktigt att vara där tidigt för att hitta jobb. En nackdel med detta är att boende är dyrt där. Dock har jag hört att de flesta som vill få jobb hittar det. Kanske värt ett försök?

Det är bara till att skicka in ansökan och packa väskan! 🙂

Australien erbjuder också 1-års arbetsvisum, men då får du ingen bra skidåkning.

0
0

Hann inte ansöka om visum till jobbvisum i kanada tyvärr! 🙁 så det sket sig lite… Australien har jag redan förbrukat mitt visum till :0) Får nog suga på denna karamell ett tag till :/

  • Joel
    Vad jag har hört så går det ganska snabbt att få svar, varför är den försent menar du? Om man har förbrukar Australien så är det rätt kört att få ett nytt, tyvärr.
  • Celine Caudwell
    Jo men deras visumansökan stängde i början av oktober tydligen.. :(
0
0

Hej Celine, Jag ska åka iväg till Thailand 10/11 för att jobba på ett dykcenter i 4 månader fram t.o.m. 15/4. Hade därefter tänkt åka till Nya Zeeland för att uppleva naturen! Är supersugen på att hika och se så mycket som möjligt där. Är också väldigt inne på Kanada och USA och har stort intresse för både skid- och snowboardåkning. Vet inte hur jag ska hinna med allt bara haha…! Har tänkt komma hem till början/mitten av juni då det händer grejer hemma i Sverige jag vill delta i. Absolut senast måste jag vara hemma 20/6 17. Men Kanada har ju samma årstider som oss så beroende på vad man vill göra där får man antingen åka på sommaren eller vintern.. Är Nya Zeeland kanske aktuellt för dig i mitten av mars? Hör av dig. Kramar, Ebba

  • Celine Caudwell
    Tjeena Ebba! Åh allt det där lät ju grymt =) Nya Zeeland verkar så coolt.. Ångrar att jag inte åkte dit när jag var i australien förra året.. Känner lite att jag redan varit på den världsdelen och att det är lite långt att åka dit haha men det är ju egentligen strunt för jag tror NZ är SUPERvärt att åka till ! Skriv till mig på fb om du vill, vore ändå kul att se vad som händer osv.. :) Celine Caudwell på fb!
Visar 4 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.