backpacking sydostasien

0
0
Hej! Jag och en kompis ska iväg på en backpackingresa i sydostasien till hösten. Vi har tänkt att börja i slutet av september i kuala lumpur för att ta oss till bland annat cameron highland och perhentianön kecil för att ta dykcertifikat. Sedan vill vi ta oss ner till bali och öarna där. Efter det tänkte vi ta oss till singapore för att sedan efter några dagar ta flyget till borneo. På borneo är vi intresserade av någon tur i djungeln, bestiga berget och lite mer äventyr. Efter Borneo har vi kollat på flyg till manila för att sedan utforska ön palawan. Efter detta har vi tänkt ta oss hem via dubai. Låter detta som en möjlig rutt och vad skulle en rimlig budget vara? Går det att göra en sådan resa på två månader?
Tack på förhand!
0
0

Hej! Det är helt klart möjligt på två månader. Tänk bara på att inte stressa fram så många ställen som möjligt. Mitt bästa tips är att ta lite längre tid på varje ställe och bara va lite. Blir så himla turistigt att göra grejer varje dag på varje ställe för att sedan skynda sig till nästa ställe.

 

Jag tycker ni ska lägga mycket tid i bali. Helst 1 månad eller iaf 3 veckor. Det finns så otroligt mycket att göra och upptäcka där. Borneo är dyrt, bara så ni är medvetna om det. Djungelturerna är riktigt dyra men absolut underbara. Så tänk på att budgeten  kommer springa iväg där. Jag tog djungeltur i taman negara istället på fastlandet. Inte samma grej men mycket billigare. Filippinerna måste du flyga för att ta dig runt, och det är ganska billigt. Palawan och öarna där runt om är det vackraste stället jag varit på. Inte själva byn men lagunerna och det. Men tanke på att ni har ganska långa resrutter skulle jag uppskatta en budget på runt 30 000 per person för 2 månader. Det är resandet som kostar. Flyg dit och hem så kanske 40 000 totalt.. det kanske låter mycket men det går alltid åt mer än vad man tror, verkligen alltid.

Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.