Budget för Nya Zeeland 4 v

0
0

Hej! Finns det någon där ute som ganska nyligen varit i NZ och som kan dela med sig sin budget?
Jag och min sambo planerar att åka i slutet av jan- början av feb 2017 och vi hade tänkt hyra husbil. Det är jättesvårt att komma fram till en budget och söker nu lite hjälp på traven. Vi vill inte leva snålt när det gäller aktiviteter men tänker väl komma undan billigare med maten då vi är allergiker och gärna vill laga maten själv. Vi tänker dessutom hyra en manuellväxlad husbil för att komma billigare undan. När man börjar räkna på vad bara resan ToR samt bilhyrningen kostar är man redan uppe i ganska stora summor (+ alla försäkringar). Vad ska man ta för försäkring och kommer man billigare undan om man bokar själv eller via resebolag? Jag har ca 50.000 kr i mitt resekonto som är till för denna resa, hur mycket mer behövs för att inte behöva vara allt för sparsam under resan?

0
0

Hej!

Var visserligen ett par år sedan jag var där och jag har ingen budget att dela med mig av. Men kostnaden för flyg och husbil är ju ganska enkla att kolla upp och utöver det verkar det inte som ni har några obligatoriska kostnader förutom maten. Och den kan ju kosta mindre än vad den gör i Sverige om ni lagar allt själv…Aktiviteter kan kosta från 0 kr till hur mycket som helst!

Försäkringar tycker jag man inte ska ta för många av, fixa ett betalkort där självriskeliminering ingår istället. (se http://www.hyrbil24.se/forsakring ,Santander är ett bra kort.)

Boka själv via nätet är i princip alltid billigare enligt min erfarenhet.

0
0

Hej! Var visserligen ett par år sedan jag var där och jag har ingen budget att dela med mig av. Men kostnaden för flyg och husbil är ju ganska enkla att kolla upp och utöver det verkar det inte som ni har några obligatoriska kostnader förutom maten. Och den kan ju kosta mindre än vad den gör i Sverige om ni lagar allt själv…Aktiviteter kan kosta från 0 kr till hur mycket som helst! Försäkringar tycker jag man inte ska ta för många av, fixa ett betalkort där självriskeliminering ingår istället. (se http://www.hyrbil24.se/forsakring ,Santander är ett bra kort.) Boka själv via nätet är i princip alltid billigare enligt min erfarenhet.

– Emil (emilgu)

Tack för ditt svar. Jag ska kolla upp länken 🙂 Men har du andra tips att dela med dig av så tar jag gärna emot dem 🙂

0
0

Finns väldigt mycket att se och göra i Nya Zeeland. Bay of Islands och Queenstown (med Fergburger http://www.fergburger.com/) är några ställen som jag har fina minnen ifrån 🙂

Visar 3 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.