Indonesien

0
0

Hej!

Jag planerar en 2 månaders resa till Indonesien nästa år, Augusti+september. Jag vill ha ALLA tips som nånsin går att få!

 

Planen är att flyga till Bangkok och vidare därifrån till Bali då det verkar vara smidigast och billigast. Har ni andra, bättre tips?

 

Jag tänkte inte stanna på Bali då det inte intresserar mig, utan ta mig vidare till gili Islands och spendera 2-3 veckor där. Sola, bada, snorkla och ta dykcert.

Tänkte sedan flyga bali-komodo (flores) och stanna ca 1v i komodo national park. Dyka, se komodovaranerna och uppleva naturen! Tips på bra guider? Hur bor man under tiden? Dykcenter?

Tillbaka till Bali och flyga till sulawesi, vara där ca 4 veckor och åka runt på ön. Förstått att sulawesi är helt fantastiskt och att det behövs gott om tid att utforska ön. Vill dyka i bunaken. Något specifikt ställe på sulawesi eller någon ö i närheten som man bara måste se?

När jag har kollat runt verkar det enklast och smidigast att utgå från Bali och flyga därifrån. Stämmer det?

Jag är mest intresserad av att snorkla, dyka och uppleva natur. Gärna vandra lite. Jag kommer resa ensam.

Är det något mer jag absolut inte får missa? Tycker ni min grova tidsplan är vettig eller helt åt skogen?

Jag hade inte tänkt leva snålt men heller inte lyxigt. Medelstandard alltså. Har budgeterat 40k för allt (inkl flyg, dykcert och levnadskostnader). 8 veckors resande. Är det vettigt?

Vill som sagt veta ALLT!

HIT ME! 🙂

0
0

låter som en grym resa . 40 k räcker långt. gili (air) är magiskt blir lätt att man fastnar där

Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.