Jorden runt resa med flickvännen

1
0

Hej, jag och flickvännen åker jorden runt om 2 månader. Nedan finner du en grov planering på hur våran resa kommer att se ut. Våran budget kommer att vara 400.000kr under denna period. De ska täcka alla kostnader, de enda flyget vi har bokat är första flyget till Kenya i Afrika. Hur tror ni att vi klarar oss ekonomiskt? kom gärna med tips på platser vi inte får missa och andra saker som kan vara bra att tänka på under en resa som denna. Vi gillar de flesta aktiviteterna som tex dyka, vandra, fiska, bungyjump, safari, surfa mm.

( Afrika 60 dagar)
( Asien i 60 dagar)
( Australien i 60 dagar)
( Nya Zeeland 60 dagar)
( Syd+Centralamerika 90 dagar)
( USA i 60 dagar )

0
0

Hej! Det låter som en helt enorm resa! Ska ni blogga om den? Mitt tips får bli att inte missa Death Valley och södra Grand Canyon. Tror ni klarar er bra ekonomiskt, men rekommenderar att göra en budget per världsdel så att ni inte bränner för mycket i början…” – Backpacking.se (Backpacking_se)

Flickvännen funderar väl på att blogga lite smått, inget omfattande. Tack för tipsen. Du har inga tips när de gäller östra Afrika?

0
0

Nej tyvärr.

Men jag kan tipsa om att använda resedagboken här som kommer lanseras inom kort. Kommer att vara mycket enkel att använda…:)

0
0

Var i östra Afrika tänker du?

Jag har varit i Tanzania, Kenya, Egypten och Uganda. Har väl mest bra tips om Tanzania om det är något du undra!

0
0

”Var i östra Afrika tänker du? Jag har varit i Tanzania, Kenya, Egypten och Uganda. Har väl mest bra tips om Tanzania om det är något du undra!” – Joel Gunnarsson (las_vegas)

Tanzania och Kenya ska vi till av dom du räknade upp. Det jag undrar mest över är priser. Vad får man räkna med att betala för ett backpacker hostel i Tanzania respektive Kenya? Sedan funderar jag på Safarin. Måste man ta dessa svindyra paket eller finns det några billigare alternativ på att utföra safari på?

0
0

Hostelpriserna kan jag inte svara på helt. Det jag märkte speciellt i Kenya (Nairobi) var att hotellpriserna var riktigt höga om man jämfört med vad annat kostar i landet. Detta beror mycket på deras säkerhet, det händer mycket skit där. Jag är sällan rädd av mig, var inte det i Kenya heller direkt men det finns områden som helt klart man inte vill vara i. Dyrare hotell, har bättre säkerhet. Hostel bodde jag inte på i något av länderna.

Jag tyckte Tanzania kändes bättre. Dessutom har Tanzania bättre safari och berget Kilimanjaro. (en trevlig med tuff hike! 8 dagars vandring)

Vi hade boende ordnat genom vår lokala reseorganisation.

Ett dyrt paket är att föredra… men absolut inte de dyraste. Välj att ni ska bo i tält! Billigare och en betydligt bättre upplevelse. Det bästa är att vara 4st, åka runt i en Jeep med privat chaufför. Det finns billigare turer där man åker med buss istället, men en jeep tar er runt betydligt bättre på Savannen. (Serangeti).

0
0

Man ska aldrig välja det billigaste vad gäller safari. Då kan man lika gärna strunta i det.
Se till att få en ”open sided” jeep och inte nån av de minivans som budgetvarianterna kör med. De är fullkomligt värdelösa både vad gäller fotografering, ta sig fram och innehåller alldeles för mycket folk på för liten yta.
Gör du en safari så gör den riktigt. Det är det verkligen värt!

Sen håller jag inte alls med om att Tanzania har bättre safari än Kenya.

En fantastisk ”private concession” i Masai Maras ekosystem är Ol Kinyei och dessutom väldigt prisvärt.
https://www.porini.com/kenya/camps-…mara-camps/olkinyei-adventure-camp/

0
0

Ja, en öppen jeep är helt klart det bästa.

Jag har inte gjort safari i Kenya utan bara hört lite kompisar som gjort det där. Vi gjorde en 4 dagars i Tanzania. 2 av dem spenderade vi på Serengeti och körde runt själva i denna stora park. Masai Mara ligger precis bredvid, men är lite mindre dock, säkert en grym park.

Serengeti är riktigt grym och vi tältade på en öppen yta mitt i parken. När jag skulle gå på toa på natten, stod där en hyena utanför tältet 🙂

0
0

Hej!

Det låter som en helt enorm resa! Ska ni blogga om den?

Mitt tips får bli att inte missa Death Valley och södra Grand Canyon.

Tror ni klarar er bra ekonomiskt, men rekommenderar att göra en budget per världsdel så att ni inte bränner för mycket i början…

Visar 8 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.