Kan jag resa ensam??

0
0

Jag funderar på att resa till sumatra/indonesien, då jag gärna vill se vilda orangutanger. Men min syster som backpackat ensam när hon var 21 i asien sa att jag inte ska resa till Indonesien om jag inte är duktig på eng och att jag borde ha någon med mig. Jag är jättedålig på eng, och då menar jag verkligen dålig. Svenskar hånar alltid min kassa eng… Men jag kan göra mig förstådd i ex Turkiet och kan pruta på eng.

Men hon menar att de är sämre i indonesien på eng därav svårare att göra sig förstådd och tyckte att Indien är ett bättre val.

 

Vad säger ni??

Jag kan tillägga att jag inte vaknar av väckarklocka då någon måste väcka mig eller så vaknar jag av mig sj tillslut.

 

Tack på förhand

0
0

Hejsan. Självklart kan du åka ensam till Indonesien, tusentals icke – engelskspråkiga Koreaner och kineser gör detta varje månad. Det finns ett universellt språk mellan alla världens människor som verkligen fungerar om man verkligen behöver uttrycka sig. Detta vet jag då jag själv varit bosatt i Korea, där inte särskilt många överhuvudtaget kan prata Engelska. Visst, det finns barriärer som är svåra att ta sig förbi i kommunikationens värld, men kroppsspråk är något unikt människan fått ta del av som verkligen till stora delar fungerar vare sig man tror det eller inte. Räkna med att du själv stöter på lokola invånare som själv inte kan Engelska.

PS, vill du verkligen se vilda orangutanger rekommenderar jag Borneo, där stödjer du inte Palmoljeplantagen i grund och botten bidrar till skövling av regnskogen, alltså Orangutangens hem.

Hoppas du vågar åka ensam, för jag lovar, du kommer egentligen aldrig vara ensam. Där finns tusentals andra människor i samma sits som dig som även de väljer att åka ensamma och du lär stöta på dem.

  • Vicky Vohnsen
    Hej! Tack för svar! Har inte sett ditt meddelande…. Har beslutat att jag ska till Borneo! Mvh Vicky
Visar 1 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.