Några frågor om att resa till Pakistan.

0
0

Är det några vaccinationer som är obligatoriska för Pakistan? Hur länge kan man stanna där med ett vanligt turist visum? Är det svårt att förlänga visumet om det skulle behövas? Hur är säkerheten där nu? Vågar man gå ut en runda ensam som svensk tjej? Eller borde man ha någon med sig? Jag tänkte besöka Gujarat, Lahore, Islamabad och Karachi.

0
0

Det är nog ingen fara att gå runt själv som tjej, om du följer de normer som gäller. Dvs heltäckande kläder (även armar och speciellt fotanklar). Glöm heller inte att skyla håret.

 

Jag skulle inte vara så rädd som Margareta är, att följa UDs rekommendationer är oftast bara en fingervisning, men absolut inget som ska hålla dig borta från att resa dit.

 

0
0

Kolla på nätet vilka vaccinationer du behöver, det är ett antal men några har du nog redan. Hepatit B (Twinrix), Tyfus, Difteri/Tetanus med flera vanliga som till exempel mot mässling, polio etc. Beror också på hur länge du tänkt stanna.

Kolla också säkerhetsläget noga. UD avråder från alla icke nödvändiga resor till Pakistan så om det händer något så kan du inte räkna med hjälp därifrån. Ta kontakt med Svenska Ambassaden i Islamabad före och under resan. De kan råda dig om var du kan röra dig utan att utsätta dig för alltför stora risker.

Kontakt med lokalbefolkningen är alltid bra när man reser i såna länder, de kan ge nyttig information om säkerhetsläget, sevärdheter, vad som är ok och inte ok, tips om boenden och lokala resor etc. Har inte själv varit i Pakistan men har jobbat resp. rest i grannländerna och det är en fantastiskt intressant del av världen. Lycka till!
Maggi

Visar 2 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.