Nordamerika (Mexiko) till Sydamerika (Brasilien) på MC eller i Van.

0
0

Hej, Max här!

Precis hemkommen till Sverige igen efter en längre resa på MC i Asien och Ryssland. Är utbildad lärare för grundskolans senare år men arbetar för tillfället på industri, bor hos min lillebror och cyklar till jobbet! 🙂

Min nästa resa kommer bli en riktig roadtrip från Mexiko till Peru (Machu Picchu) och vidare till Brasilien (Rio) – Jag har en riktigt dålig fascination för favela-området… Detta kommer i alla fall ske på antingen MC eller i någon form av campervan. För tillfället är vi två som planerar resan, jag och en vän från Australien, jag träffade under min senaste MC resa. Vi utökar gärna sällskapet, men då möjligtvis att vi köper och bygger om en van. Således är det viktigt att du har giltigt körkort för antingen bil eller MC (och ansöker om internationellt körkort). Vi är båda runt 30 år och har backpackat i över 10 år vardera. Din ålder eller backpacking ”erfarenhet” spelar absolut ingen roll. Vi är väldigt sociala, enkla att ha att göra med och väldigt aktiva.

Resan planeras att börja i vår/sommar 2019, just nu arbetar jag som en dåre för att spara ihop tillräckligt med pengar för äventyret som förväntas ta minst 6 månader, definitivt mer om vi bestämmer oss för van-alternativet (räkna med minst 2 extra månader för att bygga om den). – Nej, du behöver inte vara mekaniker eller hantverkare. Vi kan inte heller. Vi lärde oss fixa våra motorcyklar eftersom vi hade cirka två haveri om dagen… Learn by doing, trial and error.

Under resans gång kommer vi givetvis att stanna lite vart vi vill, grovplanering för rutt planeras för tillfället. Vi kommer inte stressa genom något land enbart för att komma till slutdestinationen lite snabbare. Vi båda har erfarenheten av att det spontana och oplanerade är det som oftast blir roligast och mest minnesvärt. Jag älskar att surfa (inte världsbäst men kul är det), och hon vill lära sig. Räkna med ett längre stopp i Costa Rica för surfing, meditation/yoga, en och annan öl och en jäkla massa god mat.

Hör av dig om det låter lockande.

Visar 0 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.