Reserutt för backpacking i Asien juni-aug

0
0

Hej! Jag ska resa i sommar i Asien i sommar (1-2 månader) och funderar på det bästa rutten. Är väldigt intresserad av Indonesien (både Bali och andra delar) och men har inte bestämt mig för några fler länder. Funderar på Vietnam, Indonesien, Singapore, Thailand och Malaysia?

Hur många länder per månad är det lagom att besöka? Vilka länder skulle ni rekommendera? Är det osmidigt/oekonomiskt att börja i Bali och avsluta i Thailand? Skulle nämligen vilja börja resan med ett surfcamp i Bali och sen resa vidare om möjligt.

Taaaaack på förhand

0
0

Åh vad kul!
Jag kom nyligen hem från Bali (tot 5 veckor) och Fillipinerna (3 veckor). Jag hade gärna besökt lite fler ställen, men hade unde mina 5 veckor på Bali däremot tid att bara ta det lugnt och inte flänga runt.

Hur många länder man vill besöka beror nog på vad du vill göra? Hänger du på stranden eller äventyrar du mer? Jag tycker hur som helst att du ska besöka Bali – det är underbart. Vart är ditt surfcamp?

Denna resa var min första resa till Asien och alltså första backpackerresa. Jag ska tipsa om nått supersmidigt. Jag hyrde min ryggsäck från https://backpackhyra.se/

Mycket billigare än att köpa ny ryggsäck 🙂

0
0

Backpackhyra .se är nedlagd tyvärr. Personligen har jag aldrig fattat varför folk släpar runt på en massa prylar de sällan använder. Jag brukar stoppa passet & visa kortet i fickan och sen resa i frihet. Allt går att köpa där man är till betydligt billigare priser än i Sverige. Merparten av världen är billigare än i Sverige. Köper man billigt t.ex. kläder så kan man slänga istället för att tvätta och det är värt mycket att slippa krångla med ett stort bagage. I vissa länder kan det dock vara bra att ha en liten väska med mest för syns skull eftersom de får för sig att man smugglar droger om man inte har bagage :), Thailand är ett sånt land. Bor man på hotel eller hostel finns allt man behöver för hygien där. En privat tandborste kostar inte mycket och det är bra att byta ofta. Och det är roligare med nya kläder även om de är billiga än att använda de gamla trasorna man släpat med från Sverige.

Slacker Lan

 

 

  • Gäst svarade 1 år sedan
  • Senast redigerad för 8 månader sedan
Visar 2 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.