Roadtrip i södern

0
0

Hej!

Jag och min vän planerar en roadtrip i Södern nu i vinter, 18 dec till 9 jan. Vi tänkte flyga till NY och vara där till 23 dec ung. Just nu är vår tanke att sen flyga till Atlanta, hyra bil där och köra runt resten av tiden. På önskelistan står Appalacherna, möjligen lite lätt vandring där,  sen Nashville, Memphis och New Orleans, kanske också, om tiden finns en liten tur längs kusten öster om New Orleans. Generellt är vi väl intresserade av naturupplevelser, lite genuin amerikansk kultur och såklart vill vi hänga på sköna ställen med bra spelningar och musik. Efter NY har vi alltså ca 2,5 veckor på oss att resa runt. Vill helst inte spendera alltför mycket tid i bilen och vi vill gärna kunna vara lite spontana och
stanna längs vägen.

Våra funderingar just nu handlar mest om bilhyra och om det är enklast/billigast att hyra och lämna tillbaka bilen i samma stad (dvs Atlanta, så som vi tänkt nu) eller om det går lika bra att hyra bil i Atlanta och lämna tillbaka i exempelvis New Orleans för att kunna flyga hem därifrån och slippa bilturen upp till Atlanta igen. Undrar också hur mycket det är rimligt att hinna med på den tiden vi har på oss efter NY-vistelsen. Tar det hellre lite lugnt och upplever lite färre sköna ställen än hetsar runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Tacksam för alla tips!
Mvh
Emma

0
0

Hej Emma!
Skoj att ni ska resa till USA 🙂

Appalacherna
Eftersom Appalachernas trail är 350 mil långt så varken vill eller kan jag gå in på detaljer var trailen är som bäst. Det smidigast är att försöka vandra någon bit som är omtyckt och passar in i er planerade rutt. I ert fall blir väl det slutet (eller början) längst i söder smidigast, möjligtvis biten i Great Smoky Mountains National Park. När jag själv ska ut och vandra/hika i USA använder jag USA:s egna, National Park Service -hemsida. Tänk på att det är vinter, det kommer inte att vara några sommartemperaturer men det är ju bara att klä sig efter väder 🙂
Läs mer om Appalacherna: nps.gov/appa/index.htm

Envägshyra
Envägshyra är utan tvekan ett bra alternativ. Det är något fler bör sträva efter att använda på sin roadtrip genom USA. Det är ju betydligt roligare att köra till en ny plats är att köra tillbaka bara för att lämna tillbaka en bil! Jag gjorde en sökning mellan Atlanta och New Orleans på Hyrbil24.se och då kostar envägshyran $100+ skatt (ca 950 kr). Mellan många städer i USA är det gratis med envägshyra men så verkar fallet inte vara i södra USA.

Rutten
Jag tycker annars att din rutt Atlanta -> Nashville -> Memphis -> New Orleans känns som ett mycket rimligt och bra upplägg! Det lär dessutom vara mkt enkelt att hitta flyg till oh från dessa stora flygplatser.

Södra USA är inte det område jag kan bäst i USA och därför vill jag inte gå in för mkt på detaljer om hur mkt ni hinner med. Normalt hade jag rekommenderar er att boka boende första biten och sen se hur det går och och vänta med den andra halvan så ni kan vara lite spontana, men det är jul och nyår… dessa helger kan vara bra att planera in, speciellt nyår.

Hoppas någon annan kan ge lite mer specifika tips i detta område!

0
0

Besök Elvis Presleys Graceland

Har själv inte gjort eftersom jag inte har lyckats komma till Memphis än… men har hört att det är något man ska göra när man besöker Memphis. Besöka Elvis Presleys Graceland.

0
0

Efter New York som är en så härlig stad finns det en viss risk att ni bli lite besvikna av Atlanta och Memphis. Hinner ni så tror jag att ni hade uppskattat kusten öster om New Orleans, även om det inte är sommar. Där är fint!

0
0

Hej!

Är det inte ganska kallt i Appalacherna den årstiden, ni ska

nog hålla er söderut i usa då!

Visar 4 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.