Syd Amerika ensam som tjej?

0
0

Tjena, jag funderar på att dra till Syd amerika i vinter efter min examen men har inte lyckats locka med mig någon. Så min fråga är väl först och främst om det är för riskfyllt att resa på egenhand som tjej? Jag har rest en hel del i Asien tidigare (8 månader), dock i sällskap med andra människor, så jag är relativt backpacker van. En annan fråga jag har är ifall jag nu beslutar mig för att resa ensam, vart skall jag då åka? Vilka länder är ”enklare” länder att resa i, vad får jag inte missa osv. Vill ha alla tips jag kan få, helst en färdig resplan ;P

Tack!!

  • Anna Nordgaard
    Hej! Jag åker ensam till Chile om en månad. Min plan är att joina guidade turer, resor via Kilroy, bo på hostel och även läse en spanska kurs och på så sätt träffa folk man kan hänga på att göra grejer. Har inte varit i Sydamerika förut men finns ju mer och mindre säkra platser. Har varit själv i Indien förut och tänker att om de gick bra så hoppas jag det går bra i Sydamerika också. Har lyssnat en del på Respodden och blivit peppad därifrån. Finns ju många anordnade resor annars att hänga på ex lamatours, rosa bussarna och massor via Kilroy.
0
0

Hej! Jag är i samma tankar som dig och tänkte åka nästa höst eller vår. Är dock också lite nervig över att åka själv samt beöver tips på vad man behöver se osv. Har du fått någon klarhet än? 🙂 jag behöver också alla tips jag an få!

0
0

Hej! Jag är i samma tankar som dig och tänkte åka nästa höst eller vår. Är dock också lite nervig över att åka själv samt beöver tips på vad man behöver se osv. Har du fått någon klarhet än? 🙂 jag behöver också alla tips jag an få!

0
0

Sydamerika är inte farligare än något annat ställe att resa som ensam tjej. Tyvärr får tjejer mycket kommentarer men det blir oftast inte värre än så. Ignorera kommentarerna och stå på er så kommer det gå fint!

Jag spenderade 14 månader i Sydamerika som ensam kille men reste med många olika på vägen. Blev rånad en gång, lurad ett par gånger (naiv), och fick typ allt stulet på ett hostel men jag fortsatte ändå. Liftade i Chile, vandrade utan att se en människa på två dagar, åkte fraktbåt och sov i hängmatta på Amazonas 3 gånger, besteg otaliga berg och volontärade med pumor i Bolivia. En helt fantastisk kontinent att resa på, och fortfarande möjligt att komma ifrån turister. Bussarna är enkla och ganska säkra (något skrämmande i Bolivia och Colombia ibland..). Det finns väldigt många backpackers så stannar ni på the beaten track är det inga problem att träffa folk att resa med. Men roligare att testa på det där andra 😉

Ställ gärna frågor, kan svara på det mesta. Men någon resplan tänker jag inte ge. Om tid finns så boka enkelbiljett till någonstans som lockar och bara kör! Börja gärna med en spanskakurs med homestay, kanske i Ecuador, rätt bra sätt att komma in i det. Och som sagt, var inte orolig för att det är farligt. Om någon försöker råna en så är det bara att ge dem vad de vill ha.. Och åk inte till Venezuela i nuläget utan en gruppresa 😉

Lycka till

Kristoffer

 

0
0

Hej,

Jag bor i Argentina, flyttade hit och reste runt som ensam tjej för 8 år sen och kan säga som Kristoffer att det inte är särskilt mycket farligare än på andra platser. (Jag blev rånad fler gånger under mina 6 månader i Barcelona än jag vad jag har under mina 8 år här…). Rent generellt så kommer du att få MYCKET uppmärksamhet både för att du är svenska och för att du reser ensam. Ser du dessutom ut som jag (blond o blåögd) löper du något högre risk för ficktjuvar eftersom de gärna riktar in sig på turister. Å andra sidan är de allra flesta INTE ficktjuvar och försöker alltid hjälpa till när något händer.

Argentina och Chile är antagligen de säkraste platserna, mens Venezuela inte är att rekommendera just nu. Börja i någon av storbyarna, lär känna lite folk och lite spanska om du inte kan det från förr, få ideer och tips från andra som rest (vilka hostel som är säkra, vilka bussar som är bra etc.) och ta det därifrån. Argentina och Chile är också mest ”europeiska” och kan vara en bra start för att ta in och vänja sig med en ganska annorlunda kultur.

Hör gärna av dig om du undrar om nåt mer.

0
0

Hej! Har du hittat någon reskompis? Annars är jag intresserad 🙂

 

Hälsningar Julia

Visar 5 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.