Tips och råd, eller kanske ressällskap? :)

0
0

Hej. Jag är lite sugen på göra en resa i Centralamerika, från Mexiko City till Cusco Peru. Har inte jättemycket resvana, mer än charter och wekeendresor. Tror ni man kan backapacka denna sträckan på egen hand? Tänker mig att man tar sig fram med buss och tåg och planerar en restid på 3-4 månader. Något man bör undvika? Hur är det med boende längs vägen? Vilken budget bör man räkna med? Tacksam för alla tips från er som gjort en liknande resa i samma område. Är det någon som är sugen på göra denna resan får ni gärna skriva också 🙂 Pluggar nu så tänker mig resa om nåt år ungefär

0
0

Fortfarande intresserad av resesällskap?

0
0

Låter som en fantastisk plan och helt säkert så funkar det att ta sig fram med tåg och buss, också ensam.

När du frågar ifall det är något man bör undvika är det väl dessvärre så att Centralamerika på sina ställen är oroligt, med hög kriminalitet och instabila regeringar och aggressivt korrupta poliser som man riskerar att råka ut för. Jag tänker främst på Guatemala, Honduras och El Salvador.

0
0

Hej Mattz!

Såg ditt inlägg 1 minut efter jag publicerat mitt inlägg i det här forumet med samma frågor som du har 🙂

 

Jag planerar och flyga till Mexiko i Dec-18 (är flexibel med avresedatum)  och försöka ta mig genom Centralamerika ända ner till Panama.

Färdsätt hade jag faktiskt tänkt försöka lifta en del, följt vissa personer som gjort det och dom verkar bara haft positiva upplevelser utav det.

Har lite resvana själv då jag spenderade 5 månader i Sydost Asien och Australien vintern 17/18

Om du fortfarande är sugen på och resa och inte spikat ditt sällskap så är jag gärna intresserad och diskutera vidare om detta och kanske lyckas styra ihop något kul!

Hör av dig och ha en grym fortsatt dag 🙂
/Tobbe

0
0

Låter som en grym resa! Har själv inte rest med buss där men jag tror absolut att det är möjligt. Det är inte alltid det enklaste att hitta info online men om du reser utan förbokad saker så kan du säkert lösa allt längs med vägen 🙂

Det finns lite lågprisflyg i regionen också (ej ner till Sydamerika, har sökt efter det en hel del tidigare) så vissa sträckor kanske är smidigare med flyg… sen beror det på budget också.

Lycka till!

    • Gäst
    • 1 år sedan
    Tack så mycket, kanske värt att kolla upp flyg också. Men tror att om man åker buss kan man se mer och möjligheten att uppleva fler städer längs vägen ökar :) Har du varit i några av länderna längs vägen? Låter 10000-15000 per månad som rimlig budget?
  • Marisol James
    I loved the way you discuss the topic great work thanks for the share.http://zuraltenoder.de/
0
0

Har åkt från Panama till Mexiko med buss och det går utmärkt. Jag använde bara lokala bussar (aldrig någon direktbuss mellan huvudstäderna). Har ingen färsk budget men rent generellt är prisläget hälften mot i Sverige. Jag bokade ingenting i förväg utan hittade boende utan problem. Det jag undvek var huvudstäderna och de som ej gick att undvika lämnade jag samma dag som jag kom. En klar fördel att alltid anlända medan det är dagsljus.

Dock åker du på att flyga från Panama och söder över (eller ta båt).

0
0

Hej!

Låter som en jätte nice resa! Skulle vilja veta lite mer hur du har tänkt dig det hela 🙂

Visar 6 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.