Vi korsar hela Europa sommarn 2018 - ska du med?

0
0

Hej!

Det här är en chans att korsa hela Europa, från söder till norr. Vi kommer att utforska centrala Spanien, Atlantkusten i Frankrike och vägen upp mot Sverige. Allt från spanska berg, vin- och ostronoldingar, tidvatten och sanddyner. Vi åker i juni 2018 i våra expeditionsbilar.

Vi startar i södraste Spanien vid semesterortsområdet Malaga, varifrån vi tar oss rakt norrut genom centrala Spanien, där ännu små vita pueblos hänger sig fast vid bergssidorna, bland olivodlingar och där tjurfäktningen ännu finns. Vi letar små vägar och stigar till de mindre orterna där vi får uppleva det äkta Spanien. Vi kommer att uppleva en del av Spanien som skiljer sig rätt mycket från den typiska semesterbilden av Spanien. Det blir bergskörning i en del av Spanien som inte är alls turistad, vi provar de bästa spanska stekarna och paellorna.

Vi kommer upp till det omstridda Baskien och San Sebastián, där vi försöker förstå hur historien har påvekat dagens Baskien. Vi tar oss via kusten över Pyrenéerna och anländer då till surfparadiset Biarritz med närliggande Bayonne i Frankrike.

Vi tar oss norrut och utforskar Europas största dyner. Det är en plats där man tror att man är i Sahara eller Gobi. Vi är nu i vinland och inte vilket som helst, utan franska Bordeaux. Vi åker in till vintillverkarna och provsmakar vinerna och kanske köper med oss några riktigt bra viner direkt från tillverkaren.

Längs med kusten kommer vi upp mot La Rochelle där all fransk kolonisering av Amerika utgick från. Där finns öarna Oléron och Ré som kan liknas vid ett Öland på steroider. Ute i flodmynningen finns fortet Boyard som är känt från ”Fångarna på fortet”. Området är också stor ostronproducent i tidvattnet och vi tar oss till dessa producenter för att kanske smaka på Frankrikes specialitet. Härifrån tar vi oss inland genom landliga Frankrike till Luxemburg och Tyskland, varvid vi sedan kommer över till Sverige och vi har då gjort den Trans-Europa, söder till norr.

Vi kommer att få uppleva delar av Europa som man ofta missar, med stora kontraster, från modernt till urgammalt.

De största äventyren kommer vara det vi hittar längs vägen. Vi reser med mycket fria tyglar och alla kan påverka hur dagen ser ut. Vi kommer att vara ett härligt gäng och två expeditionsbilar. Det kommer bli riktigt häftigt! Häng med!

 

Mer info finns här:

http://www.arnellexpedition.se/forum/forum/expedition-trans-europa-2018/824-trans-europa-2018-expeditionsbeskrivning

 

Du kan också kolla på våra tidigare expeditioner på Facebook:

http://www.facebook.com/arnellexpedition

 

Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se.

 

Allt gott,

Fredrik & Matilda

 

 

  • Margareta Varenhed
    Låter hur spännande som helst, men i sommar kommer jag att jobba. Kommer att följa kommande expeditioner med intresse. Maggi
Visar 0 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.