Vill du volontärarbeta i Västafrika?

0
0

Hej!
Vill tipsa alla som är sugna på volontärarbete om en fantastisk möjlighet att jobba på en skola i Västafrika, Senegal. Skolan är en yrkesskola för unga kvinnor. Som volontär på skolan är ens uppgift att planera och hålla i engelsklektioner. Jag volontärade på skolan förra vintern, och just nu är en kompis till mig nere och gör samma jobb. Vi letar efter någon/några som kan vara sugna på att ta över när hon åker hem, i Februari! (Finns dock möjligheter att åka senare på våren eller nästa höst/vår om man är intresserad men inte kan nu)

Att jobba på den här skolan är en helt fantastisk upplevelse och något jag verkligen kan rekommendera. Det är ett så otroligt viktigt projekt och det ger så otroligt mycket, dessutom är fruktansvärt kul och spännande!

Vad man gör:
Skolan jobbar med yrkesutbildningar i sömnad och restaurang för att hjälpa dom här unga kvinnorna att kunna bli självförsörjande. Dom som inte kan läsa och skriva får också grundläggande undervisning, och då Senegal lockar allt fler turister börjar engelska bli viktigt, det är här du kommer in! Tjejernas engelska-nivå är väldigt låg, så engelskan man lär ut är otroligt grundläggande. Lektionerna jag hade byggde mycket på enkla muntliga övningar, lekar och sånger. Dom är helt underbara att ha för alla är så glada att dom får lära sig engelska och tycker allt är jättekul!

Boende:
Skolan ligger i en by som heter Kafountine och ligger vid kusten i södra Senegal. Både jag och tjejen som är på skolan just nu bodde inkvarterat hos en lokal familj. Att bo såhär tycker jag var en superhärlig upplevelse, man kommer verkligen helt in i en ny kultur och blir en del av familjen. Dom är otroligt välkommande och man blir garanterat bortskämd. Vill man istället bo själv går det nog säkert också att fixa, finns flera boende i byn där man skulle kunna få hjälp att få en billig långtidshyra.

Språk:
Officiella språket i Senegal är franska, men det är absolut inget krav för att kunna volontära där. De allra flesta pratar flera lokala språk. Min egen franska är dålig och tjejer som är där nu kan ingen franska alls, men det funkar för det mesta bra ändå! Ledningen på skolan och flera av lärarna pratar bra engelska, i de flesta klasser finns det oftast ett par elever som kan engelska och kan översätta om det behövs, även om långsam engelska och kroppsspråk nästan alltid funkar! Allmänt är alla man möter så glada, sociala och nyfikna att dom hittar sätt att kommunicera ändå!

Pris:
Billigt! Det här är ingen resa som går via nån organisation, det gör att det kostar mindre än en ”typisk” volontärresa. Jag var i Senegal i tre månader la inte mer än max 10-12 tusen på resan allt som allt. Även om man åker utan nån som håller i det så är personalen på skolan och människorna runt om en otroligt hjälpsamma, beskyddande och omhändertagande.

Tid:
Både jag och hon som är där nu valde att stanna under tre månader, men vill man kan man både stanna längre eller kortare. Det allra bästa skulle vara om nån är sugen på att åka ner i Februari, då tjejen som är där nu ska hem. Har man möjlighet att åka då skulle man kunna tajma det så man kommer precis innan hon åker, då får man en chans att bli insatt i allt av henne.
Vill du åka men nån annan gång, längre fram i framtiden så går det självklart också att fixa!

Undrar ni något så bara skriv! Svarar jättegärna på alla frågor och om någon är intresserad hjälper jag er att komma i kontakt med skolan. Jag åkte som sagt ensam men det skulle helt säkert funka att volontära ett par stycken tillsammans om man vill det.

  • Eva Johansson
    Låter mycket intressant , kan tänka mig det längre fram mvh eva
0
0

Hej!jag har varit väldigt intresserad av att åka på volontärresa till Afrika.Jag har läst om många olika organisationer, om pris och vad de har för värdegrund, men jag tycker det är så svårt att hitta något som känns rimligt. Men ditt inlägg gav mig hopp igen! Jag är sugen på att åka i slutet på januari och stanna till mitten på mars. Skulle det vara möjligt? Vad skulle behöva göras för förberedelser innan?
Tack för svar! /Katarina

0
0

Hejsan

jag är intresserat ch vill gärna få höra mer alldrigt jobbat volontär.

hör gärna av dig

happy.hale@hotmail.com

Visar 2 resultat
Ditt svar

Vänligen först för att skicka.