Billig digital systemkamera

Under mina resor har intresset för fotografering bara blivit större och större och nu är jag riktigt sugen på att köpa en bättre digitalkamera. Vet du någon billig, digital systemkamera? Gärna en kamera där man får bra kvalite trots att det inte är den dyraste kameran. Och isåfall, var man kan köpa den? /Emil

Billy, jag tänkte mest på om någon ville tipsa om någon billig och bra digital systemkamera. Alltså en speciell modell som dom kunde tipsa om och isåfall var den modellen fanns att köpa. Men tack för länkarna eller nått.

Konica Minolta Dynax 5D eller 7D borde gå att få tag på billit beg. Då Sony har tagit över Konica Minoltas kamera del. Nått att tänka på är att det är ganska svårt att få tag på beg. obejktiv till Konica Minolta och med tanke på att objektiven är det som brukar bli det dyraste kanske det kan vara klokt att leta efter en Canon tex 350D eller Nikon D50 eller D70s Här kan du nog hitta nått vettigt: fotosidan.se/classifieds/…

Vilken budget hade du tänkt dig för kameran med tillbehör?

Tack för svaret Erik, men jag hade nog helst velat ha en ny med garanti osv. Men ska kolla upp länken. Daniel, jag hade tänkt mig en budget kring 6000 kr kanske? Jag har sett att det finns så billiga någonstans. Men är dom något att ha?

Konica Minolta Dynax 5D och 7D e riktigt bra kameror, dock som första skulle jag rekomendera 5D som e en lite nerbantad version av 7D. Skillnaderna e dock knappa,7D e lite mer inställningsmöjligheter lite mer "proffs". Att Konica Minolta lägger ner sin kamerdel och Sony tar över påverkar dock inget. Minolta har sin speciella "antishake" funktion inbyggt i kameran vilket r unikt,annars sitter d i objektivtet. Detta vill Sony spara och därmed kommer sonys nya objektiv funka på gamla Minolta kameror. Så mitt tips är Dynax 5D,bra pris på alfadigi.com

garantin på Konica Minolta kommer att fungera trotts att sony tagigt över och som Mimmie skriver kommer sony göra objektiv som passar till dynax. Har själv en Dynax 7D som jag är mycket nöjd med så det tycker jag är ett bra köp. Borde gå att få tag på för under 6000 med "kitobejktiv"

Mimmie, är jag blind eller väldigt dålig på att hitta en modell som heter Konica Minolta Dynax 5 d på alfadigi.com. Vad jag ser finns bara modellerna DiMage X60, Z5 och Z6. Hmm

Nej, du är absolut inte blind. Dom har tydligen tagit bort den ur deras sortiment sen jag kollade för inte alls läng sen(köpte en 7D som e hur go som helst)förmodligen pga att sony tar över och den utgår eller något. men netonnet har för typ 6.900, kolla prcis så nu e jag säker;)

Canon 300D och Nikon D70 kan du nog hitta begganat för detta pris ev. Ny Nikon D50. Helt okej kameror! Själv så har jag en Nikon D70 och är supernöjd med den. Daniel

Vad jag kan se verkar Nikon D50 och Konica Milto Dynax 5d vara relativt lika när det gäller kvalite och prestanda. Om jag hade köpt en NU hade jag tagit Nikon eftersom den var 700 kr billigare (på netonnet.se) än Konican. Hmm.

Vilken du än köper kommer du ha riktigt kul me den garanterat. Men ha i tanken bara att Konica har antishake som gör att du inte får suddiga bildr så lätt. Men D50 ger riktigt fina bilder med kvalite också.

Ja, jag uppmärksammade det + att Konican verkade ha lite högre på vissa "saker". Jag får fundera lite och se vilken det blir. Som du säger så lär det bli roligt att använda den vilken av dem det än blir :). Tack för tipsen!

Har du kollat in Pentax, de har 2 bra digitala systemkameror till bra pris. Jag 'ger inte sjalv nagon av modellerna men tror att de ar perfekta for just en resande manniska, da de bada har ett skal i metall och ar minst pa den digitala systemkamera marknaden. PENTAX *ist DL pentax.de/images/products/photo/de/Pentax%20_star_istDL/… Denna modell ar nagot enklare och da ocksa billigare ca 7000 kr PENTAX *ist DS pentax.de/images/products/photo/de/Pentax%20_star_istDs/… Denna modell ar den dyrare ca 5500 kr \emil

Emil, ska kolla upp dom kamerorna du tipsade om. Hmm. Det lär ju inte bli lätt att välja mellan dessa. Finns säkert ännu fler i samma prisklass. Men att dom är små och skall i metall är ju praktiskt eftersom tanken är ju att dom ska med på framtida resor. /Emil

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444