Undervattenskamera

Tja ba! Jag letar efter en engångskamera (undervattenskamera) och den enda jag har hittat är en som "ska hålla" ner till 15 meter vilket skulle räcka gott och väl... Någon som har erfarenhet eller ett bra tips på en bra engångskamera? /SnorkelSara

Jag använde mig av en div. Kodak resp. Fuji Films engångskameror efter att mitt uv-hus hade pajat. Dessa kameror funkar hyggligt om man inte har några krav på kvalitet. Vad man får tänka på är att dom har en filmkänslighet på ISO 800, vilket innebär att alla bilder blir väldigt gryniga. Då kameran även saknar fokus har man valt en bländare som är satt extremt högt. Detta innebär att bilderna ofta blir relativt mörka. Men dessa kameror funkar som sagt hyggligt. Framför allt om man inte ger sin ner mer än 2-3 meter. Djupare än så kräver i regel bättre kameror om man kväver att bilderna ska bli någorlunda bra. Ska försöka lada upp en bild senare som visar hur dom kan bli med en engångskamera i tropiska vatten mvh. Jörgen

Ah va sjysst! Njae någon vidare kvalitet räknar jag inte med när det handlar om engångs men det är ju kul om det blir någonting :) Finns ju inget dykhus till min systemkamera så det blir väl till att köpa en digital med hus senare när jag börjar dyka. Tack

Hittad dem nu.. (Av olika anledningar är det ju inte dom bilder jag är mest stolt över att ha tagit. ;o) [img=morfius2006_6_14_19_41_47.jpg,241359][img=morfius2006_6_14_19_40_33.jpg,241357][img=morfius2006_6_27_17_45_56.JPG,244374][img=morfius2006_6_27_17_45_2.jpg,244373][img=morfius2006_6_27_17_44_20.jpg,244372] Dock bör tilläggas att samtliga bilder har genomgått en och annan modifiering i datorn efter inskanning av dem. t.ex. har jag tvättat rent dem från brus och försökt trixa lite med färgerna. Från början var dom riktigt kass och dom var inte i närheten av det jag upplevde när jag tog bilderna. :o( Att skaffa ett uv-hus till en systemkamera är kanske att ta ett lite väl stort steg. :o) Men en bra början kan ju vara att fixa någon äldre digital kompaktkamera med tillhörande uv-hus. Ett sådan paket bör man kunna hitta för 2-3000:-

Ser ju bra ut! Tack för dina tips. Jag måste ju ta lite bilder så att mormor få se alla fina fiskar ;)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444