Köpa kamera på kryssare

Jag håller på att söka jobb på olika kryssnigs fartyg som går runt om i världen, mest lyxkryssare då som cruisar runt atlanten. Skulle va jävligt nice att ha med sig en bra digitalkamera/digital-filmkamera, men dom kostar ju lite och att kasta ut en 10.000 innan man börjar jobba har jag inte riktigt råd med. Kan man köpa sånt ombord?

Det du får funderar på innan du ska köpa kameran är ifall du vill ha en systemkamera, kompakt med lite av systemkamerafunktioner eller en liten kompakt. Ska du använda kameran till att ta "vanliga" foton eller vill du "leka" mer med kameran? Finns kameror från tusingen och uppåt...

Aah läste fel på frågan... vet ej om man kan detta, dock så bör du kolla garantin innan. daniel

Osäker på viket kamera sortiment som skulle kunna finnas ombord på ett sådant fartyg. Men om det skulle finnas något, så lär du knappast få någon garanti, då du inte har inhandlat kameran i något land. Så jag skulle nog sikta på att köpa den i land, och då på en plats där garantin sedan gäller. i annat fall så få du fundera över vad det är för kamera du är ut efter... Precis som Daniel skriver. mvh Jörgen

Den dagen jag kommer iväg på min resa så ska jag ha med mig en Kamera / Filmkamera och bärbar dator så jag kan dokumentera min resa, redigera min film till korta flashiga "semester filmer". Tanken är att inte komma hem till kalla sverige på några år, och samtidigt kunna visa mina nära o kära vad man har gjort under tiden Ombord/på resande fot. Så Rent tekniskt så bör det vara en liten och smidig kamera som klarar av för filming i mörker och är tålig för vatten och vind men endå inte för dyr :) Mjo säkrast är nog om man fixar den innan man åker. Är väll mest bara att min ekonomi inte stödjer det valet just nu :) Mvh JoppE

Om du tänkt filma så rekomonderar jag en riktig filmkamera då stillbildskamerorna är mer eller mindre kassa på detta. Detsamma gäller filmkamerornas stillbildsfunktiion...

exact. Kanske var lite otydlig, 1 Foto kamera och 1 filmkamera. Båda digital :)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444