bordsstativ/ministativ

Är det någon som brukar ha med sig ett bordsstativ/ministativ och isåfall hur användbart är det? Jag funderar på att skaffa ett bordsstativ till kompaktkameran för att ha med mig när jag reser, jag har nämligen problem hålla kameran still vid nattfoton (längre tider). Ett enbensstativ eller ett fullstort trebenare känns lite för mycket att bära på utan jag vill ha något som i princip går ha i fickan. Funderade på en beanbag men har provet det hemma och det är inte riktigt vad jag letat efter, de är mer ett passande som stöd för systemkameran med teleobjektiv.

Vart ska du åka? Om du ska till Asien så brukar man kunna köpa det billigt där. Det är ju bätre att köpa ett vid behov än att dra runt på ngt man inte använder.

Följande från teknikmagasinet kan kanske vara av intresse. teknikmagasinet.se/nydb/… Funderade själv över att köpa något liknande när jag var i väg senast. mvh Jörgen

Vi köpte en liten minitripod (trebensstativ) i Malaysia för ca 40 spänn. Det visade sig vara en mycket bra investering. Det användes flitigt resten av resan. Speciellt vid nattfoton.

Köpte ett hama ministativ 1dm langt, väger under 100g och kostade en 50 lapp. Nu gäller det bara att komma ihag att ta det med sig, glömde det igarkvall. Ett av de som gar dra upp mot fullangd kanske hade vartit annu battre men da blir det ju ocksa lite osmidigare att ha i fickan. "Det är ju bätre att köpa ett vid behov än att dra runt på ngt man inte använder." För det mesta vet man inte om att man har behov av en sak innan man skaffat den, sedan kan man inte leva utan den :-). Dessutom är det kul att skaffa nya saker, vi lever ju i ett konsumtionssamhälle :-). Varför har Österrikarna ä och ö men inget a med ring pa tangentborden?

Kankse denna produkt skulle kunna vara nåt för dig? thepod.ca/ har den själv.

Bild på stativet jag köpte: amazon.de/gp/product/B00006J4GB/… Det var förvånansvärt användbart, för det mesta gick det hitta någonting att ställa det på om man var lite kreativ. Även om det inte stod själv utan man fick hålla i det så blev det mycket stadigare än på frihand. Benen går böja lite hur som helst vilket var bra när man skulle stödja det över en stolsrygg eller liknande. Det kändes som om det gjorde större nytta än monopoden och dessutom kan man använda det även där stativ är förbjudna utan att någon direkt reagerar. Jag använde det med pocketkameran men har även provat på Canon eos 350d med kitobjektiv och det gick, fast så mycket större objektiv eller kamera kan man nog inte använda. Vad det gäller vikt och volym så tar en t-shirt större plats och väger mer i packningen, dessutom kan man stoppa ner det i en vanlig ficka tillsamans med kameran så det alltid är med. Jag tror de säljs av expert så där bör man kunna titta på det. Samanfattning: Jag nöjd med det trots vissa begränsningar som man alltid får räkna med om man inte vill använda ett fullstort kvalitetstripod. Kvalitetsmässigt kan jag inte säga så mycket eftersom jag har haft det så kort tid. Pga priset så rekomendera jag det även om det visar sig att kvaliten inte är helt på top och det kanske inte blir använt så ofta. Ett stativ är den enskilt viktigaste saken man kan köpa vid sidan av kamera/lins för att förbättra sina bilder. Eller som en fotograf sa "jag tyckte jag tog skarpa bilder innan jag köpte ett kvalitetsstativ, då insåg jag att det hade jag inte gjort" (vet tyvärr inte namnet på fotografen).

backpacking.se/Discussion/… Gjorde detta inlägg precis, kanske hade varit bättre som svar på den här tråden än som ny tråd, men men...

Trots att jag inte är något fotoproffs så har jag med mig två stativ när jag är ute och reser, ett som ser ut precis som Sverkers som är perfekt att ha med sig i kameraväskan och dessutom det här members.chello.se/jorann/… som ser ut så här i uppfälld version members.chello.se/jorann/… det väger ca 400 gr, vilket inte får mig att bryta ryggen.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444