FAQ - Köpa kamera

Frågor om vilken kamera man ska köpa tas upp ofta därför tänkte jag samla ihop lite bra tips i denna tråd för en framtida FAQ. Bara att skriva ner era tips... //Daniel

Några punkter jag tänker på när jag ska köpa en kamera är: • Vidvinkel - Vilken är den lägsta brännvidd? Oftast bra för landskapsbilder mm. • Batteri - Använder kameran vanliga batterier elller specialbatterier? batteritid enligt tester. • Zoom - Optisk zoom är det man ska kolla på. Oftast skrivs det ut att en kamera har digital zoom, men det är samma sak som att beskära bilden i datorn med ett sämre resultat. • Starttid - Hur lång tid tar kameran på sig att starta? • Tid från tryck till tagen bild. - Svårt att mmäta beroende på miljö, men ett hum om hur bra focusen är är bra att veta. • Ljusstyrka - För att kunna ta kort i mörkara miljöer utan blixt bör optiken vara ljusstark. • Manuella inställningar - Vad kan man ställa in manuellt? Fyll på...

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444