Råd om budget kamera.

Jag var nyligen i USA och lyckades förstöra min underbara goda vänn till digital kamera (hade ca 3 år på nacken) Och självklart är jag ute efter en ersättare. Jag är defentift inte ute efter någon proffs kamera utan ju mer budget destå bättre eftersom jag flyger vidare till kreta inom några dagar och vill ha så mycket pengar kvar som möjligt. Dom altenativ jag själv hittat och vill ha en åsikt på är följande: netonnet.se/… eller: netonnet.se/… w1Left Kombinerat med netonnet.se/… temid=&SpaceCode=LagerStatus Så shoot, ge mig tips, synpunkter, förslag. Klarar mig dock utan komentarer som "ööh, vilken skit kamera! köp riktiga grejjer!!" Eftersom jag bara ska ha denna kamera på denna resa och sedan lär den ligga i en byrå tills nästa sommar.

Tja! Jag försökte hitta nån form av review på Avant DC440 men det enda jag hittade var detta. testcentret.idg.se/… "Avant DC440 är en 4 Mpixels digitalkamera med 3x optisk zoom. Kameran har de nödvändigaste funktionerna och bildkvaliteten är vettig. Utomhus störs bilderna av en del brus och inomhus är det den svaga blixten som ger dåligt resultat. Lcd-skärmen är endast 1.5 tum stor men optisk sökare finns. Betyg 5/10 " För de pengarna skulle jag hellre köpt en Canon PowerShot A430 netonnet.se/… Länkar även till conclusion delen i en review steves-digicams.com/2006_reviews/… Hoppas det kan vara till någon hjälp. Ha det gott! //Lenny

Tyckte jag kände igen namnet Avant från netonnet sedan tidigare så jag sökte på detta forum och fann följande: "Avant är ett märke man ska undvika vad jag sett av kvalitem jag sett på fotona..." Skrivet av Daniel Peterson (macgunde) backpacking.se/Discussion/… Och denna backpacking.se/Discussion/… "Budgetmärken som exempelvis avant anser jag vara rena skiten. Att bläddra mellan bilderna kräver 1-2 sek per bild." skrivet av jens asp (jensa) Titta även på fotosidan.se/reviews/…

Vad sägs om denna kamera: Polaroid PDC 4355 Pris: 1200:- Info:Focal Length: 5.9 - 17.17 mm Focus: Auto Exposure: Auto / Manual Optical Zoom: 3x Digital Zoom: 4x Flash Modes: Auto, Fill, Red-eye, Off LCD Display: 1.5 Removable Memory Format: SD card Max. Memory Supported: 512 MB Battery Type: AA x 2 Video Format: AVI

reviews.cnet.com/Polaroid_PDC_4355_digital_camera/… och forums.dpreview.com/forums/…' "Polaroid used to be a great company, but it no longer exists. The brand has been sold to a company that specializes in buying brands and slapping them on cheap stuff, and then selling it at a markup" Du har inte funderat på en analog kamera, om du inte absolut behöver en digital så kan du säkert få låna en av någon i din bekantskapskrets. Nu när de flesta(?) börjat använda digitala kameror så ligger det en hel del dugliga kameror i div byrålådor. Annars är det nog tyvärr så att man får kliva upp några prisklasser om man vill ha något som tar hyfsade bilder (utan allt för mycket brus och oskarpa kort). [Ändrat] Tog mig en titt på pricerunner (se.pricerunner.com/) och såg att du kan få Nikon en CoolPix L4 Silver + 1024MB för 2000:-, eller en Canon Powershot A430 Grey + 1024MB för ungefär samma pengar. En av dem kanske duger för dina behov även om de kanske inte är de prisvärdaste på marknaden. Om du redan har ett minneskort som passar så blir det naturligtvis billigare (runt 1200) då du bara behöver själva kameran. [offtopic] Köpte själv en ny analog pocketkamera för ett par år sedan eftersom jag inte hittade någon digital som jag ville ha. Försäljaren frågade tre ggr om jag visste att den inte var digital, dessutom blev han tvungen beställa den eftersom de inte hade annat än digitala i butiken. Jag kanske var den sista som köpte en ny kamera för film i sverige :-).

Jag tycker du ska kolla in denna: netonnet.se/… Jag har den tidigare modellen och är helnöjd.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444