Vad är skäligt pris på UV-hus till 350D?

Har en fråga till er som har en Canon Eos 350D, eller annan DSLR, vad tycker ni är ett skäligt pris på ett UV-hus till er kamera? Med tanke på vad ett uv-hus kostar till en Canon ixus tex, så kan man undra varför det kostar så mycket mer till en DSLR när materialet ofta är det samma. En tanke jag har är att det är mindre voymer som drar upp priset med tanke på att det är färre som har en DSLR och dessutom dyker. Vad är DU villig att betala för ett UV-hus till din DSLR? Har ni tips om butiker där det är billigt att handla så kom gärna med förslag.

Är du ute o reser i asien så i Singapore eller Malaysia är det nästan halva priset på utrustning än här hemma till kameror. Om man inte har tur att hitta något beg. här hemma. Här är en länk med lite råd/priser mm. om undervattens fotografering. resochdyk.nu/fotogalleri/uv-foto/…

Det skulle ändå vara intressant att veta vad folk tycker är ett skäligt pris på ett UV-hus till en DSLR. Själv tycker jag att man inte ska betala mer än 5-6000 kr.

tror att ett uv-hus går loss på 10.000 i sverige, och om det stämmer om halva priset så e du nere på 5-6000 :) själv skulle jag nog köpa ett roligt objektiv istället och en uv-engångskamera :D

Om man skall börja med UV-fotografering, vart skall man gå in? En kompakt eller system, begagnat? Om man planerar köpa en DSLR skall man köpa hus till den också, eller köpa en kompakt att dyka med... Svar, tankar, erfarenheter?

Om du ska börja med en kompaktkamera eller en DSLR är helt en fråga om hur mycket du vill lägga. ;o) Men vad man måste tänka på är att om man tänker dyk djupare än 3-4 meter, så krävs det lite mer än endast ett UV-hus till sin DSLR. Till att börja med så krävs det minst en blixt (och gärna två) som skall sitta på en varsin blixtarm. Anledningen är att färgerna försvinner en efter en när man går djupare. Därför krävs det så gott som alltid minst en blixt när man dyker. Ut över blixt(arna) så krävs det i regel någon form av hjälpbelysning för att hjälpa autofokusen. Utifrån egen erferenhet kan jag säga att minimal UV-utrustning för en DSLR tar betydligt mer plats och väger mer än vad man har ork att släpa runt på. Själv dyker jag med en enkel och billig Canon PowerShot med tillhörande UV-hus. Detta hus kan man sedan enkelt komplettera med en eller två externa blixtar. [img=morfius2006_8_6_17_29_39.jpg,252693] Tagen med min Powershot, ca 5m djup, endast den interna blixten i kameran användes. Så Kalle, börja med en enkel kompakt kamera med tillhörande UV-hus. Du kan trogen få ett sådant packet för ca 3-4000:- Komplera det sedan med en externa blixt och blixtarm (ex Sea&Sea) för yttrligare 3-4000:- Blixten och blixt armen kan du sedan använda om du skulle vilja upgradera till ett UV-hus till en ev. DSLR Mvh Jörgen - Inbiten amatör UV-fotograf. :o)

Kolla efter Ewa-marine. Dom har hus (eller påse, beroende på hur man ser på det) som kostar från ca 1500 :-, allt beroende på vilket objektiv du har på. Skall du ha ett (som jag kör) 17-40 så kostar det ca 1600 men om du vill ha ett 100 mm/2.8 macro så får du lägga på ytterliggare ett par hundralappar. Skall du köra med blixt blir det dyrt, ca 4000 (men det är det ju värt). mvh Niklas niklasberntsson.se

Det är möjligt att Ewa-marine's "påsar" har blivit bättre sedan jag testa dem med en av mina analoga SLR. Problemet med "påsen" var att få glasskivan framför objektivet exakt parallellt. Ofta fick jag den att ligga lite fel med resultatet att skärpan i bilderna inte blev som den borde. :o( Men om dom har löst det problemet, (dvs. att man kan fixera objektivet mot glasskivan) så kan det säker vara ett billigt sätt att få med sig sin DSLR under ytan. :o) Men jag förordar ändå att man håller sig till riktiga UV-hus. Mvh Jörgen

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444