Blåtonad display, vad är fel?

Hastigt och lustigt när jag satte igån min kameran, Sony DSC-W5 så var displayen blåtonad. Det spelar ingen roll om jag har på "fotoläge" eller "bildvisarläge". Bilden är alltid blå. När jag lägger in korten i datorn är dom vanliga, så det är alltså bara i kameran jag har detta problem. Jag kan inte minnas att jag gjort nått konstigt! Jag vet att jag bytt batterier, men har testat med andra, och det är samma sak. Kan jag kommit åt några inställningar (Verkar ju osannoligt)? Kan den bli så av en smäll eller något annan olyckshändeles? Eller har ni några andra ideér om vad som kan ha hänt!?

Har ingen aning om det går att ställa in färgförändringar på displayen i en Sony DSC-W5. Men rent spontant skulle jag nog gissa att kameran har råkat ut för en smäll eller dyl., och att skärmen har pajat. :o(

Du kan t.ex få blå , grön eller röd toning på din datorskärm om din signalkabel från lådan till skärmen sitter glappt/snett. På samma sett är väl något glappt eller trasigt i din kamera kan jag gissa!

Om det är som du säger Strobe, borde de la gå å fixa eller?

Jag jobbar med mobiltelefoner och det enda jag kan säga är att en /ojämn/ blåaktig display brukar betyda kläm/stötskada... Går nog på en dryg tusenlapp att fixa om du har sån otur!

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444