Ni "måste" bara besöka Lard Yao Women Prison i Bangkok!

Vi är ett par som åkt till Thailand ett flertal gånger innan och varje gång velat göra ett besök hos någon fånge i ett fängelse i Bangkok. Men pga av olika orsaker har det aldrig blivit av... förrän denna gång. Inte för att vi sympatiserar med dem, men vi ville gärna spenderar något av vår lediga tid på ett besök hos någon intern. Min dotter hade flera månader innan vår resa hittat en hemsida med flera av internernas namn och ibland foto. Där fann hon Dawn Van Nierkerk från Syd Afrika som hon genast skrev ett brev till. Därför valde vi just henne att besöka. (brevet hade dock inte kommit fram än när vi var där men det kan tydligen ta månader. Och vilket besök sen! Dawn var sååå possitiv och glad, sprudlade av energi och enormt tacksam att vi tog oss tiden att besöka henne. Så om ni har tid över i Bangkok, rekommenderar jag er att göra ett fängelsebesök! Om inget annat så för någon annans skull. Man får en viss eftertanke när man hör att de bor 160 kvinnor i varje cell och att de äter kokt ris och kokt fiskhuvud i princip varje dag... Dawn var 21 när hon blev fängslad och då var hon gravid sen 1 månad! Om ni vill veta mer om internerna i Thailand kommer här en länk: phaseloop.com/foreignprisoners/… Välj sen något av Thailands fängelser osv. /Marie & Ricki

"Vi är ett par som åkt till Thailand ett flertal gånger innan och varje gång velat göra ett besök hos någon fånge i ett fängelse i Bangkok." Haha ibland är världen verkligen helt otrolig. Snacka om specialintresse...

Varför ska man besöka fångar i ett fängelse? De sitter ju inte i fängelse för att de tillhör samhällets ordentligare människor direkt... - utan snarare värsta/sämsta typens medborgare.

Och vissa av oss e ego...

Inte för att vi sympatiserar med dem, menade vad jag skrev, men läste kanske inte det...

Jag tycker inte det är särskilt konstigt att sympatisera med folk som lever under extremt svåra situationer. Historierna på hemsidan om fångarna är rätt tunga. Sen kan man kanske få nån slags insikt också, om hur verkligheten kan se ut och vad som är värt att uppskatta.

tja, vad har hon gjort? Dawn undrar man. Säger inte att inte sitter oskyliga i fängelse, eller är straffet är rättvist men svårt känna sympati för någon som sitter i fängelse utomlands. Någon som sitter i Sverige har på ett annat sätt en "historia" som kanske kan förklara situationen, medans dom sitter utomlands är oftast mer eller mindre antingen väldigt skyldiga eller gjort något dumt på en resa, vilket jag har lite respekt för. Gillar man droger och prostitution tex så res till Holland, inte Thailand osv..

Håller med granQ dom flesta utlänningar som sitter i fängelse där har troligen varit inblandad i droger eller prostitution. Svårt att tycka synd om dom. Då skulle det vara mer givande att träffa någon som sitter i fängelse för sina politiska åsikter i någon diktatur.

GranQ Skrev:[quote]Någon som sitter i Sverige har på ett annat sätt en "historia" som kanske kan förklara situationen, medans dom sitter utomlands är oftast mer eller mindre antingen väldigt skyldiga eller gjort något dumt på en resa, vilket jag har lite respekt för.[/quote] En person gör ett dumt val i livet, oavsett vad det beror på, så finns det ju nån slags historia bakom som ledde upp till det. Fattar inte hur det skulle ha nån betydelse om brottet begås i Thailand eller typ holland, du ser väl thailand som ett stort offer och västerlänningarna som en invaderande styrka av nått illaluktande slag, vilket i och för sig kanske inte är en helt felaktig analys om man frågar Jon t.ex. Synd bara att sånna teoretiserande analyser bara faller ut i en neurotisk röra av sympatier och antipatier, samt en svikande människosyn.

Det är med sorg man läser era korta och okunniga poster. Det kan låta häftigt och kanske främst lätt att skriva "skyll er själv". Jag skulle föreslå er att läsa: Tina Frennstedts bok "Diplomatdottern - lång väg till frihet" Forget You Had a Daughter: Doing Time in the Bangkok Hilton - Sandra Gregory's Story Sedan kom tillbaka hit och säg samma sak. Självklart är majoriteten skylldiga av dess som sitter på Lard Yao, men om du vänder på det och frågar dig själv hur mycket du skulle lita på deras rätts system så kanske du förstår att en och annan hamnar fel. Att sedan vid rättegånen få valet att erkänna eller få döds straff, ja då är man nog inte så j#a cool utan skriver på vilket papper som helst. Där har ni chans att göra något gott för en stackare som lever i ett helvete. /Må väl

Hej Marie & Ricki! Jag har haft en bekant som suttit i fängelse i Indien i många, många år och vet hur svårt och ensamt det var för honom och därför bestämde jag mig som er att under min senaste resa i SOA att besöka en av dom många som sitter i ett av Thailands fängelser. Jag valde efter att också kollat på foreignprisoners.com att besöka en ung kille från England i Bang Kwang Prison i Bangkok. Det var nog definitivt nånting av det bästa och svåraste jag har gjort faktiskt, men ångrar inte en sekund och kommer definitivt att göra det igen - det hoppas jag ni gör med :) Min upplevelse av Bang Kwang finns att läsa om på min resdagbok. Mvh Trine

Jupp och ni som läser Tina Frennsteds bok kan ju också som sagt läsa den av Sandra Gregory som sågar svenska Karolina Johnsson("diplomatdottern") ganska hårt som en en erfaren och rutinerad smugglare av såväl knark som ädelstenar etc.

Karolina oskyldig - tillåt mig småle. SKulle inte tro det. Sitta i fängelse i Thailand för prostitution - hur går det till?

Det finns så urbota korkade inlägg på den här sidan ibland att man undrar vad folk tänker med. [quote] Varför ska man besöka fångar i ett fängelse? De sitter ju inte i fängelse för att de tillhör samhällets ordentligare människor direkt... - utan snarare värsta/sämsta typens medborgare.[/quote] Ja, för folk föds ju onda, eller hur? Typiskt jävla (ursäkta att jag svär) högersnack! Vadå värsta/sämsta? Det är väl fan inte en människa som går och prostituerar sig/är drogberoende/begår mord eller whatever för att de tycker det är roligt eller för att de mår bra av det? Det är egentligen synd om dem, säkerligen har de en hemsk historia bakom sig - de skulle behöva vård och på sikt försöka återanpassas till samhället . Jag menar inte att det inte ska finnas några straff eller dylikt, men att döma ut människor som man inte har en aning om vad som hänt (historia som ligger bakom osv) är bara korkat.

"Det är egentligen synd om dem, säkerligen har de en hemsk historia bakom sig - de skulle behöva psykvård" !?! Det inlägget var väl för sjutton lika korkat det med.. Vad menar du egentligen Daniel, att alla som sitter i fängelse är psykiskt störda? Vad baserar du det på? Edit: ojsan du hade redan skrivit om inlägget... Jag pratade i telefon emellan...

om det ar nagon som ska backpacka i Finland sa kan ni ju halsa pa Juha V och fraga hur livet leker. Ta med frukt och nagra bocker!!

Mer om Thailand

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
En bit av Thailand
Vill du uppleva norra Thailands kulturskatter men även se de södra öarna? Under 16 dagar hikar du till regionens bergsfolk i norr och får se grönskande kullar. Sedan åker du söderut och får du njuta av stränderna.
$1499
Thailand - gå, cykel och kajak
Detta 14-dagars äventyr tar dig på vandring genom skogar och risodlingar och du får möta både Thailands varierande kultur och natur. Du får kajaka i det turkosa vattnet i Andaman och se koraller och vita sandstränder.
$1749