"The Ten Most Common Photographic Mistakes"

Bra tips för alla med kameran i handen =). aguntherphotography.com/… Mvh Daniel

Nyttig läsning... tack för tipset!

Intressant att läsa, särskilt för en amatör som jag själv! Men jag förstod inte "zoom-tipset"! Skulle någon vilja förklara?? Kan berget i bakgrunden se större ut för att man zoomar in människan?!? Låter konstigt men är säkert sant. Förstod inte heller hur han fick korset att förändras så där...

[quote] Kan berget i bakgrunden se större ut för att man zoomar in människan?!? Låter konstigt men är säkert sant. Förstod inte heller hur han fick korset att förändras så där... [/quote] Beror på vilken brännvidd man använder. I enkla ord kan man säga att när man ha kameran utzoomad kan man stå närma ett objekt som tex korset och se detta större medan om man står på avstånd och zoomar in för att få samma beskärning får man ett annat djup i bilden. Att berget kan se större ut beror på att du då har något att jämföra med i detta fall en människa. Sammanfattningsvis så får du olika sorters bilder beroende vilken brännvidd (zooming) du använder. Har även skrivit en artikel om hur man tar bättre foton =) backpacking.se/… Mvh Daniel

Intressant länk...

tack! bra sida

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444