system eller vanlig

Hej alla! Tänkte fråga er som har lite mer erfarenhet av att resa om jag ska ha med mig min systemkamera (digital) eller bara min vanliga lilla digitalkamera på min kommande resa. Jag ska åka till asien, australien, nz och usa och blir borta i 4-5 månader. Tror ni systemkameran blir jobbig att ha med sig i packningen eller är det värt det pga bättre bilder? Tacksam för svar!

Jag tror absolut att det är värt att släpa med systemkameran med tanke på att bildkvalitén är så mycket bättre. I alla fall om du planerar att fota mycket och göra det till en del av resan. Visst den är lite större och tyngre men inte hur otymplig som helst.

Beror helt på ditt fotointresse och vad du är ute efter. Själv reser jag med system, men väljer noggrant tillbehören till utrustningen. Mvh Daniel

tack för svaren. jag funderar på att köpa en ny systemkamera. ska jag göra detta här i sverige eller går det att få tag på billiga bra kameror i till exempel bankok. tänkte bara ta med mitt 1 eller 2 objektiv. /oskar

Oskar vad du bör tänka på är att du inte får någon garanti som gäller i Europa om du köper kamerahuset nere i SoA. Och som Daniel redan har sagt i flera trådar så bör du vara medveten om att bilderna som kommer direkt ur en system kamera alltid är betydligt sämre än dem från en kompaktkamera. Fördelen med system kameran är att man har ett bra bildmaterial att jobba vidare med när man kommer hem. Så om du är ute efter bara bilder från början som du kan lägga upp på nätet under resan, så är det en kompakt kamera du skall satsa på. Kan du där emot vänta med att visa bilder tills att du har "fixat" till dem och vill sedan hänga upp dem på vägen hemma så är det en systemkamera du skall satsa på. Själv reser jag med en systemkamera med 2 objektiv för de seriösa bilderna, samt en kompakt kamera för bilder till nätet samt vid dykning. Så fundera över vada du är ute efter att köpa en dyr kamera och sedan tro att du automatiskt får bättre bilder kommer bara att göra dig besviken. Mvh Jörgen

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444