Diafilm i sydostasien?

Hej! Jag och min blivande fru ska nu på vår smekmånad(6 månaders backpacking) =) Jag jobbar som fotograf och tänkt göra en fotobok av de kulturer och miljöer jag tänkt skildra i sydostasien. Jag kör analogt, har en Leica CL, jag fotar enbart med diafilm och undrar nu ifall det finns möjlighet att köpa diafilm i ex. Thailand, Indien, filipinerna, laos, vietnam, etc. Och isåfall ifall någon vet vad för filmer som finns, favoritfilmen är kodachrome. Priset per film hade vart fint oxå? Tacksam för snabbt svar, åker på söndag och behöver veta om jag ska handla allt i sverige! Mvh/Nicholas

*puff*

Finns dia-film i Bkk, men de flesta tar bara hem på beställning. Det var på den analoga tiden känt att de flesta i sydostasien köpte i bkk innan de åkte runt i Kambodja, Vietnam, Laos etc. Var inne på fotofile i bkk senast igår och de har provia, velvia etc i lager. priser kommer ej ihåg men det var billigare i bkk på den tiden jag köpte och kan inte tänka mig att det blivit dyrare. Hoppas det var till någon hjälp.

åå,tack så hemskt mkt...

Nicholas, Min favoritbutik i Bkk: fotofile.net/ De har 3-4 butiker i MBK. Den absolut bästa av dem är den i gatuplanet. Känns som "proffsbutiken", utan att vara snobbig. Många kända fotografer handlar här. De har bra urval på utrustning och tillbehör. De hade film på hyllan som ovan nämnt senast i onsdags. Dock inget större urval. Men de kan säkert ta hem på beställning. Skicka ett email och testa. kolla levtider. Vill du att de ska ta hem på beställning kommerde nog kräva förskottsbetalning. De flesta kan engelska och the boss mycket bra.

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444