Canon eos 400d vs Nikon d40x?

Jag ska köpa en systemkamera & har kommit fram till 2 olika kameror. Jag funderar på Canon eos 400d el Nikon d40x. Vilken ska jag köpa, har varit & "klämt & kännt" på dem & båda ligger väldigt bra i handen. Tips! Råd! Tankar! Anna

Det beror lite på vad du har för ambitioner. D40x har lite högre upplösning men kräver att du använder objektiv med inbyggd fokusmotor (AF-S). Tyvärr är Nikons utbud av dessa objektiv något begränsat för att uttrycka sig milt och de flesta är ohemult dyra. Det är också ont om tredjepartsobjektiv med inbyggd motor. Hade jag varit i samma situation hade jag tagit 400D trots att jag tidigare föredragit Nikon. Alla Canons objektiv fungerar oavsett prisklass och det finns dessutom gott om tredjepartsobjektiv. 400D är också en något mer avancerad kamera med fler funktioner. Om du inte har några Nikonobjektiv sedan tidigare tycker jag 400D är det bästa valet. Tänk på att det inte bara handlar om kamerahuset, du köper ju faktiskt in dig i ett större system av kameror, objektiv och andra tillbehör. Själv tycker jag Nikon skjuter sig själva i foten genom att inte ha några mellanklassobjektiv, de allra flesta objektiv kan lätt placeras antingen i amatör-lådan eller proffs-lådan, det finns nästan inget däremellan.

Hej! Jag köpte min D40X för några dagar sedan och är mycket nöjd med hur kameran fungerar. bra menyer, snabb. ett litet minus är dock att den är så liten. om du har stora händer tycker jag att du ska satsa på 400D. Jag var i samma sits som du men valde nikon för att jag hade ett schyst nikon objektiv sedan tidigare och ville därför inte byta "familj". Både D40x o 400D har ju fått fantastiska betyg från såväl fototidningar som på forum på internet så igentligen är det inte någon jätte skillnad i prestanda. D40x är lite billigare men canon är en större familj med bättre utbud av objektiv (precs som emil skrivit tidigare)

Båda kamerorna är braa, du blir nöjd med vilket som skulle jag tro. Satsa på tillbehören!!! Mvh Daniel

jag har 400D och är supernöjd. Men som det är redan sagt tidigare, båda har fått bra betyg i fototidningar och de säger ju ganska mycket . . .

Båda kameror är riktigt bra som Daniel skriver. Men om du inte ha något Nikon-objektiv sedan tidigare så skulle jag nog förorda som Emils skiver Canon. Det är surt att tvingas köpa de riktigt dyra objektiven för att få ut de som de plastiga-skicka-med-optiken inte kan ge. Och som det är nu så kommer Nikon troligen inte att släppa något i det segmentet under det närmaste året. Mvh Jörgen

400D! sen när du växt ifrån den har du 40D som då har gått ner till schysst andrahandsvärde på beg. marknaden! Jag kör själv Nikon men är lite lack på att de inte hänger med i utvecklingen på de billigare kamrorna!

Johan, det enda som spelar någon roll är ju antalet megapixlar, och då vinner ju D40x, eller hur? =)

Tjena,Anna! Jag har precis köpt en 400D pga att jag hade en del objektiv sedan analoga tiden.Jag har under en del år använt digitala icke systemkameror,men saknat en riktig kamera. Jag kan bara säga att jag är supernöjd med detta val!!!! Som ovanstående säger så kan jag väl enbart nicka jakande åt att Canon är nog ett val som jag hade valt även utan mina objektiv då det finns betydligt mera att välja på.Kolla bara på blocket.se vad som finns till salu som begagnat. Det enda jag har att klaga på är att kameran känns liten,för mig iallafall som har ganska stora händer.Detta skall jag avhjälpa med ett batterigrepp. Lycka till med dina nya investering!!! mvh Lars

Som en kompaktkameraägare tycker jag det är lite lustigt att flera i tråden klagar på att båda dessa systemkamerorna är för små? I alla andra trådar på detta forum klagar man på att systemkameror är för stora och därför låter man bli att köpa/använda dom ... Borde ju vara kanon med en liten systemkamera kan man tycka :)

Strobe: Grejen är att när man skaffar sig en systemkamera så är man inte lika mån om utrymmet som annars. En system kamera ska vara bekväm att hålla i då den även är tyngre. Om man ska jämföra dessa instegsmodeller mellan varandra i ergonomi så vinner D40 lätt över 400D då canons instegsmodell känns betydligt plastigare och har ett sämre grepp. Båda ger dock riktigt bra bilder. Enligt mig måste man komma upp till 40D hos canon för att få en kamera med vettigt grepp jämfört med nikon där greppen redan är bra på instegsmodellerna. Mvh Daniel (Använder systemkameror från både Nikon och Canon)

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444