Köpa kamera i Hongkong?

Hej alla linslusar! Nu när man drar över till landet där alla tar foton på allt och alla, så KÄNNS det ju som att kameror borde vara billigast där? eller? Är det någon som har någon erfarenhet i att köpa kamera i kina alt hongkong? Skiljer det sig mycket i pris ijämförelse med sverige? Hur fungerar det med garantier osv? Tacksam för svar och tips.

Jag var i Hong Kong och kollade in kameror och objektiv i somras. I varuhusen där det finns prislappar, så är de mesta något billigare än här hemma. Men om man istället satsar på all de 100-tals fotobutiker som finns i Kowloon, så kan man göra riktiga klipp. Till att börja med så involverar allt köpande i sådana butiker att man prutar. Ett bra startläge är ca hälften av vad de begär. Ofta kan utgångspriset från säljaren liga 10-20% under svenska priser.. Sedan är det bara att börja förhandla. Dock bör det påpekas att man bör kräva att få köpa den kameran all objektivet man har pillat på. Risken är annars stor att man får en kopia eller i västa fall något helt annat när man lämnar butiken. När det gäller garanti så gäller endast garantin på plats och inte i Europa när det gäller kamerahus. Köper man dock en äkta optik så kan man få världsgaranti. Men var noga med att kolla upp vad för försäkring det försöker sälja till dig. Det är inte dom som kommer att avgöra om försäkringen gäller (oavsett vad dom hävdar), utan verkstan generalagenten för märket här hemma i Sverige eller i Europa. Mvh Jörgen

Ok, anser du att det är ett smart drag att köpa kameran utomlands? Bra att du sa dedär om att dom kan byta ut kameran, ska åka till någon fotoaffär o klämma lite på olika kamereror så man har något hum över hur dom riktiga är. Tack för tipsen!

Personligen skulle jag inte köpa ett kamerahus utanför Europa. Där emot kan jag tänka mig att köpa original optik utanför Europa. Men det gäller att ha koll på det man köper är äkta vara. Visa kopior kan vara riktigt välgjorda. Men testar man bara optiken på sitt eget kamerahus så märker man ofta ganska så snart om optiken är äkta. Mvh Jörgen

Jörgen har rätt i mycket när det gäller dessa bitar. I Hong Kong skulle jag gå till någon auktoriserad butik. Jag handlade mycket i Wing Shing i Mongkok (vid Ladies Market) när jag bodde där. Äkta grejor rakt igenom så klart. Finns några till butiker. Du hittar på nätet om du söker. Skaffade mig en kontaktperson som jag alltid pratade med. Oftast billigare än Bkk på den tiden, jag kollade hela tiden. Dock konstigt nog var 1D mark II många 1000-lappar billigare. OCh ta foton på allt och alla i Kina/Hong Kong. Njjjaaa. Ta foton på kineser är väl inte det lättaste? Eller?

En bra länk till priserna i HK är ygdragon.net/… Dock upplevde jag att priserna på sidan mer speglar försäljarens start position. I regel kan man pruta en hel del på dessa priser. Mvh Jörgen

Bumpar denna. Skulle behöva lite ny info angående kamerabutiker i HK, som gärna har hemsidor också med aktuella priser. Kommer vara där över julen, och har tänkte mig en Nikon D600 samt ett Nikon AF-S 24-70/2,8 G ED.

Ingen?

Mer om att backpacka

Upplevelser

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Upptäck Indokina
Upptäck det genuina Indokina på denna resa som tar dig till fyra varierande länder. Upplev historia, både gammal och nutid, och bevittna det magnifika templet Angkor Wat. Känn av pulsen i städerna och välj dina aktiviteter.
$3139
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om att resa

Äventyrsresor

Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Hong Kong till Peking
Ta in stämningen i Hong Kong, flyt längs Yangtze på en kinesisk flodbåt och upptäck Kinesiska muren med andra som delar din aptit på äventyr. Njut av 18 dagar fyllda med Kinas stora sevärdheter. Detta är en minnesvärd resa!
$1611
Äventyret i Costa Rica
Om du vill njuta av Costa Ricas alla sevärdheter men samtidigt se några gömda skatter, boka den här resan. Landet är en av de mest biologiskt skiftande länderna i världen med alltifrån vulkaner och vilda djur till regnskogar och stränder.
$1444