Gratis volontär arbete?

Hej jag och en tjejkompis vill åka ner till Sydamerika och volontär jobba men vi hittar ingen organisation där de står för boende och mat eller iaf boende.. någon som har tips? Det känns som hyckleri att faktiskt betala pengar för att åka ner och hjälpa drabbade människor..

Jag vet flera riktigt bra ställen ni får gratis boende och mat neroende på vad ni gör. Skicka mig ett pm så kan jag ge er lite info.

kan jag också få ta del av de tipsen om de finns i bolivia? :D

Men gud I fan, ja Terese, Faktiskt kan jag det för jag har specifikt jobbat på att få fram Gratis Volontär arbeten I Bolivia (såväl som Guatemala och Peru). Dock är det bara om ni verkligen är seriöst intresserade för dessa människor är inte intresserade av kansken och slöseri med tid, är ni berede att offra en viss tid tar de imot er välkommet och inget med det där tjaffset om att betala stora summa pengar, de får hjälp, de ger hus och mat som tack, väldigt simpelt.

Hej! Jag tyckte också att det var konstigt att man skulle behöva betala för att hjälpa tidigare men anledningen är ju att man annars tar arbete från lokalbefolkningen. Även om du inte får pengar utan t.ex. boende och mat för ditt arbete så är just detta något som människor i dessa fattiga länder gärna också skulle göra. Det är mycket värt att få jobba gentemot boende och mat för dem. Iaf, jag hittade denna sida för länge sedan, har inte kollat igenom den så noga men det ska iaf vara gratis volontärarbete i Sydamerika. volunteersouthamerica.net/ Sedan finns det org. som inte är så dyra (en del kan ta väldigt mycket pengar) men El Puente är inte så himla dyra om du bara är ute efter volontärarbete. Är det något speciellt land du tänkt dig? Annars vet jag en familj du kan bo hos och en plats att volontärarbeta på, med barn i Guatemala. Utanför Antigua. Hör av dig om du vill veta mer! Hoppas du får en härlig resa!

Hej! Tack för svaret. Jag förstår att de fattiga länderna inte kan ge mig något mer än just maten och boendet. Det jag tycker är hyckleri är alla de resebyråer som anordnar resor med volontärarbete och tar helt sjukt mycket pengar för det.. men funderar på att det kanske är bättre att bara åka ner till ett land och ta det där ifrån ist för att ordna allting härifrån? Vi hade från början tänkt att åka till honduras men med tanke på hur säkerhetsläget så har vi tänkt om. Jag hade gärna hört mer om den här familjen och vad det är för typ av volontärarbete man bedriver. Tack igen.

[quote]Hej! Jag tyckte också att det var konstigt att man skulle behöva betala för att hjälpa tidigare men anledningen är ju att man annars tar arbete från lokalbefolkningen. [/quote] Hur tänker du nu? Menar du att man inte tar arbete från lokalbefolkningen bara för man betalar pengar till en västerländsk (volontär)arbetsförmedling?

Ida: Jag skulle faktiskt rekommendera att fixa det på plats, du kommer att se annonser uppsatta eller så kan ni fråga på hostelet ni bor på osv. Hör er för. Det är alltid någon som behöver hjälp! Även om det kan vara skönt att ha det fixat innan man åker så håller jag med dig, det är många org. som tar rejält med överpris. På det viset slipper du betala en massa extra. Jag kan maila dig om familjen osv. Lars: Man tar fortfarande arbete från lokalbefolkningen även om man betalar en org. men då har man betalt för sitt boende och sin mat och jobbar helt gratis, man får inget för det i pengaväg(boende/mat). Alla västerländska org. tar överpris och jag skulle aldrig betala så mycket som vissa av dessa org kräver. Rekommenderar att åka dit och hitta volontärarbete på plats. Betala för sitt boende på hostel och för sin mat och jobba gratis. Om man på plats får ett volontärjobb och får jobba gentemot boende o mat så är detta något lokalbefolkningen också gärna skulle ha gjort. Ha det gött!

Lars- jag förstår att man fortfarande tar arbete för lokalbefolkningen men detta är arbete som vi erbjuder oss att göra gratis. Och jag tror inte att lokalbefoliningen får några stora lönecheckar när de jobbar hos en frivllig organisation som bygger på frivilligt arbetet?? Och som Maria säger så tar mellanhänderna rejäla överpris mot vad det egentligen kostar. Tack Maria för ditt svar!

Jag funderar också på att åka och jobba som volontär i Sydamerika i 6 månader i höst och har tittat mycket på Volontärresor.se. Jag tycker det känns ganska tryggt om man som jag åker för första gången till sydamerika, att ha en svensk organisation. Att det kostar mycket tycker jag är förståeligt, för det första pga det här med arbete från lokalbefolkningen, och att familjen man bor hos får pengar, och ofta (hos volontärresor iallafall) går en del av pengarna till material till ens projekt. Jag tänkte bara höra, är det någon som vet om det är att rekommendera att hitta ett eget projekt från t.ex volunteersouthamerica.net om man åker för första gången?

hej!tænkte tipsa om ett stælle i bolivia:inti wara yassi(finns sækert fler trådar om det).du betalar ca 145 dollar de førsta 15 dagarna,som går direkt till centret då det inte ær finansierat av staten.ska sjælv ta mig dit i høst. før en månad blir den totala kostnaden før allt ca 300 dollar. detta ær dock ett rehabiliterings center før djur mitt inne i djungeln,så jag vet inte om det var det du søkte.men kolla in deras hemsida vet ja!=)

För volontär i Bolivia finns till exempel det här: stiftelsengatubarn.se/volontar/… De står för mat och husrum, du står för resten. Du måste kunna spanska, vara minst 22 år och stanna i sex månader. IM har också volontärtjänster om än inte just i Bolivia: manniskohjalp.se/sv/IM-Individuell-Manniskohjalp---Bli-volontar/IM-Individuell-Manniskohjalp---Volontar-Utland/

Fråga till Erik angående det du skrev om att de söker seriösa och inga kansken. Jag vet de som arbetar i flera månader men så länge hade inte jag tänkt arbeta, hur ser det ut om man vill arbeta t ex en månad? Eller är det för kort tid, tänkte på det du skrev om att man inte vill slösa för mycket tid. Jag är intresserad av Peru och Ecuador.

lagkamrat[q]"Jag vet flera riktigt bra ställen ni får gratis boende och mat neroende på vad ni gör. Skicka mig ett pm så kan jag ge er lite info." - erik jansson (lagkamrat)[/q] Du lr nån annan, jag är intresserad av volontärarbete, vill någon hjälpa mig? Vill att d ska va gratis, dvs jag betalar bara flygbiljetten, å sen sätta igång med att hjälpa andra människor på olika sätt, bara jag får boende å mat så är jag nöjd :)

Mer om Sydamerika

Upplevelser

Inför resan

Äventyrsresor

Upptäck Iguassu
Få en kick med andra resande som inte är rädda att testa något nytt. Ni startar äventyret i Buenos Aires och sedan fortsätter resan till imponerande Iguassu-fallen därefter flyger ni till Sao Paolo och slutar festen i Rio.
$2649
Småvägar och högland i Peru
Upplev Perus högland utanför de vanliga områdena och se fantastiska bergslandskap och avlägsna städer få turister besöker. Res till Cusco genom lokala byar och möt kulturen i Peru. Klättra den legendariska Inkaleden till Machu Picchu.
$1444
Southern cross - Lima till Rio
Från Nazcalinjerna i Perus öken till stranden i Ipanema sträcker sig denna 45-dagars resa med stora möjligheter för äventyr. Denna resan erbjuder en mix av aktiviteter men även tid för över för att upptäcka på egen hand.
$5906

Artiklar om Sydamerika